O Kočnerovom ďaľšom osude sa rozhodne už budúci týždeň

    0
    Marián Kočner (Autor: TASR)

    “Na Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, bol dňa 12. 12. 2018 prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR podaný návrh na rozhodnutie o zmene dôvodov väzby u obvineného Mariana Kočnera, ako aj návrh na predĺženie lehoty väzby u obvineného,” informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

    Viac o tom, čo čaká Mariana Kočnera sme písali TU.

    Obvinený je vo väzbe v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Na Mariana Kočnera a Pavla Ruska (Pavol Rusko je v súčasnosti obvinený aj s ďalšími troma osobami zo slovenského podsvetia z pokusu o vraždu svojej bývalej spoločníčky Silvie Volzovej, pozn. TASR) podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu. Argumentuje, že sporné zmenky neboli nikdy zaznamenané v jej účtovníctve ani v účtovníctve spoločností, ktoré údajne zmenky vlastnili predtým, ako malo dôjsť k uplatneniu podvodných nárokov.

    O väzobnom stíhaní podnikateľa rozhodol 28. júna Najvyšší súd SR. Marian Kočner sa aktuálne nachádza vo väzení v Banskej Bystrici. Predtým bol vo väzbe v Bratislave a Leopoldove.

    - Reklama -