O 12:00 sa Európa zastaví. Mínutou ticha si obete parížskej masakry uctia aj Slováci

    0
    Vlajky pred Prezidentským palácom spustené na pol žrde (Autor: Marek Kravjar)

    Predseda vlády SR Robert Fico vyzýva občanov Slovenska a slovenské inštitúcie, aby dnes napoludnie minútou ticha vyjadrili úctu a pripomenuli si pamiatku obetí teroristických útokov v Paríži. Ako agentúru SITA informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR, premiér Robert Fico dnes o 11.45 h navštívi Veľvyslanectvo Francúzskej republiky v SR v Bratislave, aby si spoločne s francúzskym veľvyslancom Didierom Lopinotom presne o 12.h uctil obete piatkových teroristických útokov v Paríži. Pripojí sa tak k výzve hláv štátov a predsedov vlád členských štátov EÚ a čelných predstaviteľov európskych štátov.

    Minútou ticha si uctí obete teroru v Paríži aj predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini, doplnil riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR Martin Dorčák.

    Predstavitelia štátov európskej únie vyzvali všetkých občanov členských krajín EÚ, aby si dnes o 12.h minútu ticha uctili pamiatku obetí najtragickejších atentátov vo Francúzsku od konca druhej svetovej vojny.

    Pri sérii krvavých teroristických útokov v piatok 13. novembra v Paríži zahynulo podľa najnovších informácií 132 ľudí, približne ďalších 350 je zranených. Medzi obeťami je najmenej 20 cudzincov z 13 štátov. Slováci medzi obeťami ani zranenými podľa slovenského ministerstva zahraničných vecí nie sú.

    - Reklama -