Nový prieskum posiela do parlamentu päť strán. Pozrite sa, kto nepresvedčil

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)

     Prieskum robili na vzorke 1 270 respondentov, ktorá bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, regiónov a veľkostných kategórií sídiel. Respondentov sa agentúra pýtala: “Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali už dnes, ktorej strane by ste dali svoj hlas”. Na voľbách sa pritom určite chce zúčastniť 47,2 percenta opýtaných.

    Na druhom mieste by skončila strana Sieť so ziskom 14,9 percenta hlasov a v parlamente by disponovala 30 poslaneckými miestami. Nasledujú KDH so ziskom 10,1 percenta (20 kresiel) a SNS so 6,8 percentami (14 kresiel v parlamente). Do parlamentu by sa dostala aj strana Most-Híd, ktorá by získala 6,7 percenta voličských hlasov a teda 14 poslaneckých miest.

    Koalícia OĽaNO-NOVA by získala 6,6 percenta hlasov. Ako koalícia dvoch strán však potrebuje na účasť v parlamente sedem percent. Do parlamentu by sa nedostali ani SMK so ziskom 4,4 percenta hlasov, SaS so ziskom 3,7 percenta a SDKÚ-DS so ziskom 2,8 percenta hlasov, za nimi sú SKOK!, ktorý by volili 2,3 percenta respondentov, KSS (1,4 percenta), Ľudová strana Naše Slovensko (1,1 percenta), Šanca (0,8 percenta) a TIP (0,8 percenta). Ostatné strany by volilo 1,6 percenta opýtaných v prieskume. 

    - Reklama -