Nový Trumpov muž: Prezident stále nie je presvedčený, že Rusko ovplyvnilo voľby

    0
    Donald J. Trump, počas prvých dní vo funkcii prezidenta USA (Autor: TASR)

    Nový šéf komunikácie v Bielom dome Anthony Scaramucci ku kauze údajného ovplyvňovania amerických volieb Ruskom poznamenal, že prezident Donald Trump stále nie je absolútne presvedčený, že ruskí hackeri zasahovali do amerických prezidentských volieb. Prezident to síce považuje za možné, ale nie za stopercentne dokázané.

    Fakt, že sa k tomu opakovane vyjadrili tajné služby a konštatovali, že ruská strana ovplyvňovala americké voľby, Trumpovi nestačí. Treba si vraj spomenúť, ako americké tajné služby hovorili svetu, akými ničivými zbraňami disponoval niekdajší iracký diktátor Saddám Husajn. Časom sa však ukázalo, že Saddám Husajn týmito zbraňami nedisponoval. Lenže vojenská operácia v Iraku sa už uskutočnila a bolo neskoro meniť rozhodnutie.

    Ak však niekto prinesie jasné dôkazy, že Rusi jednoznačne zasahovali do amerických volieb, nikto vraj nebude k Rusku tvrdší ako práve Trump. „Tým, kto potom zaujme voči Rusku veľmi, veľmi tvrdý postoj, bude Donald J. Trump,“ poznamenal Scaramucci.

    V tejto chvíli sa mu však zdá, že kauzu využívajú predovšetkým médiá, aby oslabili pozíciu legitímne zvoleného prezidenta USA.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -