Novou ministerkou vnútra bude Saková

    0
    Denisa Saková a Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    “Predseda vlády Peter Pellegrini dnes osobne informoval prezidenta Andreja Kisku, že nominantkou na post ministra vnútra je terajšia štátna tajomníčka rezortu Denisa Saková. Prezident si ju dnes na 15.00 h pozval do Prezidentského paláca,” uviedol Krpelan.

    O nominácii rozhodlo užšie vedenie Smeru-SD, rozhodujúce slovo má predsedníctvo strany. Hovoriť o nej bude aj Koaličná rada, ktorá sa zíde o 15.30 h v Národnej rade SR.

    Post ministra vnútra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Tomáš Drucker. Rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Rezort dočasne vedie premiér Peter Pellegrini. Smer-SD pravidelne pripomína, že prezident musí vymenovať kandidáta, ktorého mu predloží predseda vlády.

    Profil Denisy Sakovej

    Denisa Saková sa narodila 17. apríla 1976 v Nitre. Študovala na Gymnáziu E. Gudernu v rodnom meste. V rokoch 1994-1999 sa vzdelávala na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave v odbore Finančná sústava, peňažníctvo. Doktorandské štúdium si doplnila v rokoch 1999-2006 opäť na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave v odbore poisťovníctvo.

    Jej prvým zamestnaním bola v rokoch 1998-2001 funkcia konzultanta v akciovej spoločnosti Delta E.S. E. a.s. Nasledovala prax pre Capgemini Ernst & Young, s.r.o. kde pôsobila ako seniorkonzultant do roku 2003. Riaditeľkou divízie aplikácií v E.ON IT Slovakia, s.r.o bola menovaná v rokoch 2003-2007.

    Nasledujúce tri roky 2007-2010 zastávala funkciu riaditeľky sekcie informatiky, telekomunikácií a bezpečnosti na Ministerstve vnútra SR. V rokoch 2011-2012 bola menovaná do funkcie vedúcej úseku koordinácie poskytovaných služieb v E.ON IT Slovakia, s.r.o. Funkciu vedúcej služobného úradu na Ministerstve vnútra SR vykonáva od roku 2012.

    Denisa Saková je rozvedená, má jedno dieťa.

     

    - Reklama -