Novinárska autorita, učiteľ mladých žurnalistov. A teraz strieľal v reštaurácii

    0
    Bývalý podpredseda Slovenského syndikátu novinárov Zdenko Cho (Autor: SITA)

    Aktérom celej udalosti, ktorá sa našťastie neskončila tragicky a nikto pri nej nebol zranený, je aj ďalší slovenský novinár Ján Füle. Televízii JOJ, ktorá o incidente informovala, potvrdili tieto informácie zamestnanci reštaurácie aj privolaní policajti.

    Prečo Zdenko Cho vystrelil v reštaurácii plnej ľudí, nie je zatiaľ jasné, ale podľa svedkov a doterajšieho vyšetrovania predchádzala celej udalosti hádka medzi ním a Fülem. Guľka z pištole zasiahla údajne stôl, odrazila sa do steny a spadla na zem. Oboch mužov polícia zatkla a po niekoľkých hodinách prepustila. Zdenka Cho obvinili z prečinu výtržníctva. Podľa portálu Omediach.com sa strelec k celej veci vyjadril len v SMS pre televíziu JOJ, v ktorej uvádza, že „došlo k nechcenému náhodnému výstrelu. Nik nebol zranený a nevznikla ani škoda. Viac k tomu nemám čo dodať“. To tvrdí Cho, ale podľa polície vytiahol zbraň z púzdra, čo nemohla byť len náhoda.

    Muž, ktorý strieľal, učí budúcich novinárov

    Zdenko Cho pracoval v minulosti pre Slovenskú televíziu, bol podpredsedom Slovenského syndikátu novinárov, aj riaditeľom Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu na ministerstve zahraničných vecí. V súčasnosti vedie Katedru mediálnej komunikácie na Akadémii médií, ktorú vedie rektor a zakladateľ  hnutia SEN Eduard Chmelár. „Takéto správanie kategoricky odsudzujem a považujem ho za nezlučiteľné s postavením akademického funkcionára. Preto som sa rozhodol s okamžitou platnosťou až do vyriešenia prípadu pozastaviť funkciu vedúceho Katedry mediálnej komunikácie PhDr. Zdenkovi Cho a súčasne som poveril vedením katedry dr. Gabrielu Mezeiovú,“ uviedol Chmelár pre televíziu JOJ.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -