Novela volebného zákona? Zhoda je, možno už tento rok, tvrdí Čaputová

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    “Plne sa stotožňujem s tým, že občania SR žijúci v zahraničí by mali mať právo voliť v prezidentských voľbách bez toho, aby museli cestovať na Slovensko,” uviedla Čaputová. S myšlienkou umožniť legislatívnou úpravou voľbu na zastupiteľských úradoch v zahraničí sa podľa nej stotožňuje aj predseda vlády SR Peter Pellegrini.

    “Zhodli sme sa, že takáto zmena je zmysluplná, a dokonca pán premiér vyjadril presvedčenie, že ešte počas tohto kalendárneho roka by takáto zmena právnej úpravy mohla byť prijatá v parlamente,” dodala.

    Na svojej prvej oficiálnej zahraničnej návšteve, ktorá podľa tradície mierila do Českej republiky, má nová slovenská prezidentka za sebou stretnutie so svojím náprotivkom, prezidentom ČR Milošom Zemanom. Čaputová sa v rámci programu stretne tiež s predsedom Senátu Parlamentu Českej republiky Jaroslavom Kuberom a s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radkom Vondráčkom.

    Prezidentka SR v Prahe tiež položila vence k soche generála Milana Rastislava Štefánika, kyticu prinesie na hrob prezidenta Václava Havla. Stretne sa i s krajanmi a zúčastní sa na koncerte, ktorý pod názvom “Zuzana není sama doma” na jej počesť odohrajú slovenskí i českí hudobníci, napríklad Dan Bárta, Jiří Stivín či Dorota Nvotová.

     

    - Reklama -