Nové zistenia o útoku na kanadskú mešitu. Z jedného z teroristov je najnovšie svedok

    0
    Zásah polície po útoku na mešitu v kanadskej provincii Quebec (Autor: TASR)
    Tieto mená zverejnilo internetové vydanie novín Globe and Mail s odvolaním sa na nemenované justičné zdroje, avšak oficiálne miesta budú môcť mená zverejniť až po prípadnom vznesení žaloby.
     
    Ani jedna zo spomínaných osôb nebola v minulosti predmetom sledovania kanadských bezpečnostných orgánov.
     
    Jeden z ozbrojencov skončil v rukách polície na mieste činu; druhý síce najskôr z miesta činu ušiel na motorovom vozidle, avšak neskôr sa dobrovoľne vzdal polícii.
     
    Podľa oficiálne nepotvrdených informácií Montreal Gazette a televízie CBC ide údajne o študentov miestnej univerzity Laval, v jednom z prípadov o muža marockého pôvodu. Mohamed Khadir bol podľa predbežných správ jedným z podozrivých, ale polícia na Twitteri neskôr informovala, že ho berie ako svedka. Nie je však jasné, prečo bol zatknutý.
     
    Útok, ku ktorému došlo v nedeľu počas večerných modlitieb v mešite v Québecu, si vyžiadal šesť obetí a osem zranených, z ktorých traja stále bojujú o život.
     
    K akcii sa zatiaľ nikto neprihlásil. Viaceré kanadské nacionalistické a protiislamské organizácie sa od nej dištancovali alebo ju ostro odsúdili s tým, že násilie nepovažujú za riešenie.

    Autor: TASR + top 
     
    - Reklama -