Nové fakty po útoku al-Kájdy na hotel v Afrike. Militanti zabili 28 ľudí z 18 krajín a zranili 56 ďalších. Útočili traja džihádisti, z toho dve ženy

    0
    Teroristický útok v hoteli v africkej Burkine Faso (Autor: SITA)

    Medzi doposiaľ známymi obeťami útokov je šesť Kanaďanov, päť občanov Bukriny Faso, dvaja Francúzi, dvaja Švajčiari a jeden Holanďan. Potvrdili to ministerstvá zahraničných vecí zmienených krajín, ktoré citovala agentúra Reuters. BBC dodala, že pri útokoch zahynul tiež americký misionár Mike Riddering, o ktorého smrti informovala jeho manželka prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

    Minister vnútornej bezpečnosti Burkiny Faso Simon Compaoré ešte skôr uviedol, že dohromady bolo z hotela Splendid a kaviarne Cappuccino oslobodených 176 rukojemníkov.

    Vláda medzičasom oznámila zabitie štyroch útočiacich militantov napojených na teroristickú sieť al-Káida, medzi ktorými boli aj dve ženy. Traja džihádisti – z toho dve ženy – zomreli pri oslobodzovacej operácii hotela Splendid, štvrtý pri bezpečnostnom zásahu v neďalekom hotelovom zariadení Yibi.

    Hotel Splendid so 147 izbami aj neďaleká kaviareň Cappuccino boli obľúbené u cudzincov zo Západu. Útok na oba objekty podniklo v piatok večer komando pozostávajúce zo štyroch útočníkov, ktorí sa do centra Ouagadougou dostali dvoma terénnymi autami. K zodpovednosti za akciu sa neskôr prihlásila skupina al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM).


     

    - Reklama -