Nová poslankyňa Cigániková: Dúfam, že budem adekvátnou náhradníčkou za Sulíka

    0
    Europoslanec Richard Sulík a poslankyňa NR SR Janka Cigániková (SaS) (Autor: Repro/Facebook J. Cigániková)

    „Celkovo, úprimný cieľ mňa aj našej strany je zlepšiť život bežným ľudom, aby sa na Slovensku oplatilo podnikať, pracovať a žiť. Ako sme hovorili pred voľbami, to platí aj dnes, jednoznačne to je moja priorita,“ povedala na margo priorít nová poslankyňa.

    V parlamente bude Cigániková pôsobiť v zdravotníckom výbore. Presadzovať chce priority volebného programu SaS, teda napríklad zavedenie informačného a komunikačného systému e-Health či klasifikačného systému DRG, ktorý Slovensko nemá ako jediný štát EÚ. Cigániková bude podporovať transformáciu nemocníc na akciové spoločnosti a zadefinovanie zákonného nároku na rozsah zdravotnej starostlivosti, tzv. základný balík.

    Poslankyňa za SaS, ktorá prevádzkuje detské centrá Happy, sa zároveň chce venovať podpore materských škôl. Ako jednu z možností, ktoré by pomohli rodinám s deťmi aj podnikateľom, vidí podporu podnikových jaslí a škôlok. Do úvahy by podľa Cigánikovej prichádzala možnosť či už daňovej úľavy, pomoci pri zariaďovaní priestorov, prípadne so mzdou učiteliek. Konkrétne riešenie chce pripraviť po diskusii s ekonómami zo strany.

    „Jednoznačne prevláda rešpekt, to je asi najvýstižnejšie slovo. Mieša sa taký ten strach s radosťou, ale jednoznačne rešpekt. Dúfam, že budem prínosom, je to možnosť niečo zmeniť. Chcela by som, aby sa mi podarilo zmeniť niečo k lepšiemu, aby si ma tak ľudia pamätali,“ komentovala svoje pocity čerstvá poslankyňa liberálov.

    - Reklama -