No to je teda „prekvapenie“… To je za Sýriu, kričal vraj útočník z Notre-Dame

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Collomb na tlačovej konferencii pred katedrálou uviedol, že páchateľ, ktorého polícia pri incidente postrelila, podľa dostupných informácií konal sám.

    Francúzsky minister vnútra ďalej uviedol, že u útočníka sa našla legitimácia alžírskeho študenta, avšak jej pravosť musí ešte overiť polícia. Collomb tiež potvrdil, že zbraň, ktorou podozrivý útočil, bolo kladivo. Okrem neho mal však pri sebe aj dva kuchynské nože.

    “Tento útok bol vedený proti bezpečnostným silám, ale nebyť ich rýchlej reakcie, mohli by sa jeho cieľom stať aj turisti,” povedal Collomb.

    K útoku pred katedrálou Notre-Dame došlo dnes popoludní, keď muž s kladivom v ruke zaútočil na hliadkujúceho policajta. Ten ho v sebaobrane postrelil. Útočník utrpel priestrel hrudníka a bol prevezený do nemocnice. Ľahké zranenie utrpel aj policajt.

    Polícia miesto útoku uzavrela a ľuďom, ktorí sa nachádzali v katedrále a v reštauráciách v jej okolí nariadila, aby nevychádzali. V čase incidentu sa v katedrále nachádzalo približne 900 ľudí.

    K útoku na policajtov došlo vo francúzskej metropole aj v apríli, keď páchateľ na bulvári Champs-Élysées vystúpil z auta a spustil paľbu na policajné hliadkovacie vozidlo, pričom jedného z policajtov usmrtil a ďalších dvoch vážne zranil.

    Francúzsko je v stave vysokej pohotovosti od krvavých teroristických útokov v Paríži, Nice a na iných miestach, ku ktorým došlo za posledné dva roky. Väčšinou sa k nim prihlásil Islamský štát a vyžiadali si najmenej 238 ľudských životov.  

    - Reklama -