Nižšia DPH na ubytovacie služby bude systémovou podporou turizmu, tvrdí Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Plénum Národnej rady (NR) SR totiž pri hlasovaní schválilo novelu zákona o DPH, ktorou sa znižuje daň na ubytovacie služby na 10 %. Návrh pripravili poslanci koaličnej SNS.

    “Bude to opäť systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva. Rovnako sa zvýši prínos pre územné samosprávy,” uviedol Danko.

    Slovensko je podľa jeho slov krásne, má množstvo historických pamiatok a prírodných darov, ktoré sa určite oplatí navštíviť. “A ak k tomu pridáme aj rekreačné poukazy, ktoré sme takisto pripravili, Slováci si konečne budú môcť dovoliť tieto krásy a naše Slovensko spoznávať,” dodal Danko.

    Parlament totiž rovnako schválil aj ďalší návrh z dielne SNS, a to novelu zákona o podpore cestovného ruchu. V rámci nej sa zavedie do praxe príspevok na rekreáciu zo strany zamestnávateľov pre zamestnancov. Môže byť aj vo forme rekreačných poukazov.

    Čo sa týka hlasovania o znížení DPH na ubytovacie služby na 10 % SNS pripomenula, že opozičná SaS tento návrh nepodporila. Podľa národniarov sa tak liberáli nepostavili na stranu systémovej podpory slovenských podnikateľov v cestovnom ruchu.

    “Opäť sa ukázalo, že SaS iné hovorí a iné koná. Na jednej strane sa tvári, ako chce slovenským podnikateľom pomôcť, na druhej strane, keď má tú príležitosť, tak v pléne hlasuje proti,” konštatoval Danko.

     

    - Reklama -