Nikdy nikoho nepodrazil. Tvrdo pracuje a je veľmi inteligentný, povedal Lajčák o Šefčovičovi

    0
    Maroš Šefčovič (Autor: TASR)

    “Maroša Šefčoviča poznám veľmi dlho a veľmi dobre. Je to skvelý profesionál, ktorý tvrdo pracuje a je veľmi inteligentný. Je logické, že je v Európe a vo svete známy a rešpektovaný. Je to človek s veľkým srdcom, ktorý nikdy nikoho nepodrazil. Veľmi mu držím palce,” uviedol Lajčák.

    Podpredseda Európskej komisie (EK) pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič oznámil v piatok (18.1.), že ide kandidovať za prezidenta SR v marcových voľbách. Ponuku mu dal Smer-SD a avizoval mu podporu. Šefčovič si dôveru Smeru-SD váži, zdôrazňuje ale, že nie je členom Smeru-SD. Bude sa však opierať aj o jeho podporu, aj finančnú v kampani. Šefčovič vyhlásil, že sa vie správať nezávisle.

    Slovensko podľa neho potrebuje dobrého a nadstraníckeho prezidenta a celospoločenský zmier, o ktorý sa tento prezident pričiní. Šefčovič chce byť ako prezident čo najbližšie k ľuďom, hovorí o potrebe zlepšení v zdravotníctve, školstve a sociálnych veciach. Modernizácia by mala mať podľa neho silný sociálny rozmer. Hovorí tiež o potrebe boja s korupciou a zdôrazňuje, že bude garantom ukotvenia Slovenska v Európskej únii. Voľby prezidenta SR sa budú konať 16. marca. V prípade nezvolenia hlavy štátu v prvom kole, sa uskutoční druhé, ktoré sa bude konať 30. marca.

    - Reklama -