Niektorým poslancom bude teraz poriadne trápne. PL vyspovedali političky, ako sa ich kolegovia postavili ku dňu žien

    0
    Kytica patrí k neodmysliteľným symbolom MDŽ (Autor: Facebook, Galéria Kvetín)

    Nielen samotné poslankyne, ale aj mnohí politici otvorene a dlhodobo razia názor, že v politike by bolo treba viac žien. Fakt je, že nielen na slovenskej politickej scéne sú zástupkyne nežného pohlavia v menšine.

    Aj napriek tomu nájdeme aj v NR SR, prípadne v mimoparlamentných stranách viacero žien, ktoré sa rozhodli vstúpiť do politického ringu a aspoň čiastočne zjemňujú tvrdé prostredie, ktorým vysoká politika nepochybne je.

    Oslovili sme preto niekoľko súčasných poslankýň s otázkou, či si mužskí kolegovia na ne dnes spomenuli pri príležitosti Medzinárodného dňa žien (MDŽ).

    „Pozornosť som už pri tejto príležitosti dnes dostala, no nebolo to od kolegov. Je možné, že si niečo nájdem na Facebooku, no zatiaľ som sa k tomu ešte nedostala. Kolegovia mi zatiaľ osobne nezapriali. Osobne mi zablahoželali všetko ľudia z civilného života, no aj tomu sa veľmi teším,“ povedala Parlamentným listom poslankyňa hnutia Sme rodina Adriana Pčolinská.

     

    Naopak, vyznamenali sa opoziční poslanci v OĽaNO.

    „Áno, moji kolegovia z poslaneckého klubu mi gratulovali. Dokonca sme dostali aj krásne červené ruže. Bolo to veľmi milé gesto smerom k ženám v našom klube,“ pochválila sa. Z koaličných, prípadne opozičných poslancov jej však už negratuloval nikto. Na dobrej nálade jej to však evidentne neubralo.

    „Áno, kolegovia si na mňa dnes spomenuli, a dokonca predseda ústavnoprávneho výboru, pán (Róbert) Madej mi podaroval aj ružu, keďže sme práve dnes mali aj výbor,“ povedala podpredsedníčka spomenutého Ústavnoprávneho výboru NR SR.

    „My v strane tento sviatok uznávame a som rada, že ozaj dosť veľa kolegov si na mňa spomenulo,“ uviedla Jana Laššáková, z ktorej hlasu bolo cítiť spokojnosť. 

    Ďalšou do partie bola členka SaS Jana Kiššová.

    „Zatiaľ mi nikto z politických kolegov negratuloval. Akurát môj partner mi dal ráno kvetinky (úsmev). Zachytila som, že Richard Sulík dával nejaký status na Facebook, no to nie je osobné pogratulovanie,“ odpovedala na otázku, či jej osobne poblahoželali politickí kolegovia.

    Podobný scenár bol aj u Moniky Gibalovej z mimoparlamentnej strany KDH, ktorá gratulácie k Medzinárodnému dňu žien dostala, nie však od politikov.

    „Dostala som gratulácie, áno. Aj osobné, aj e-mailové. Neboli to však moji politickí kolegovia, ale išlo o kolegov z civilného života, respektíve zamestnania, v ktorom v súčasnosti pôsobím,“ ozrejmila kresťanská demokratka.

    - Reklama -