Nie viac ako 200-tisíc. To je podľa bavorského guvernéra počet utečencov, ktorých Nemecko dokáže ročne prijať

    0
    Podľa Seehofera, ktorý bol v minulosti dvakrát ministrom, sú za súčasnú utečeneckú krízu čiastočne zodpovedné Spojené štáty, a Nemecko by malo zaviesť limit na počet utečencov, ktorí budú môcť prísť do krajiny žiadať o azyl. Bavorský guvernér si myslí, že Nemecko by malo prijať maximálne 200 000 ľudí ročne. „Tento počet je zvládnuteľný a pri ňom funguje aj integrácia. Všetko, čo je nad to, je podľa mňa príliš,“ tvrdí Seehofer
     
    Utečenci však nie sú ani zďaleka jediní, ktorí hľadajú v Nemecku lepší život. Najmenej pol milióna ľudí ročne príde do krajiny študovať, žiť alebo pracovať vďaka voľnému pohybu osôb, ktorý im zaručuje Európska únia, ale tí nepredstavujú podľa bavorského guvernéra až taký problém, lebo zväčša až tak nezaťažujú sociálny systém. 
     
    Práve Bavorsko bolo a stále je pre utečencov jednou z hlavných vstupných brán do krajiny. Cez túto spolkovú krajinu prišla väčšina z jedného milióna utečencov, ktorí sa vlani dovalili do Nemecka. Kancelárka Angela Merkelová napriek tomuto alarmujúcemu číslu odmieta zaviesť limity na prijímanie utečencov. Podľa Seehofera to môže byť pre Nemecko veľká chyba. 
     
    Počet utečencov, ktorí prišli vlani do Nemecka, v priemere každý deň prekročil počet 4 000 a to je podľa bavorského guvernéra neúnosné číslo. „V prepočte na rok by to bolo okolo 1,5 milióna. To je viac než za celý rok 2015 a v žiadnom prípade by to nebolo zvládnuteľné,“ dodáva Horst Seehofer v rozhovore pre Bild am Sonntag.  
     
     
    - Reklama -