Nie som žiadny masér, ale lekár. Peniaze z poisťovní nekradnem. Kostka opäť prehovoril, ale o Ficovej sexi asistentke ani muk

    0
    Podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

    Poriadna kauza sa rozpútala okolo maséra Kostku a siete jeho kliník s rovnomenným názvom potom, ako na jeho rýchle zbohatnutie upozornila strana Sieť. Odvtedy sa zistilo, že v dokumente, ktorý Kostka rozposielal, bolo ako meno autora uvedené Mária Trošková. Presne tak sa volá asistentka premiéra Roberta Fica. Masér prehovoril aj druhýkrát. Niektorým sporným bodom sa však vyhol.

    Skrýva sa v chate

    Kostka sa vo svojom novom liste ohradzuje voči „nekalej kampani, ktorú začala šíriť politická strana Sieť. Počas mojej viac ako 15-ročnej praxe si to môj odborný tím, ako ani moje kliniky nezaslúžia,“ cituje z listu denník Nový Čas. Podpredsedovi siete Miroslavovi Beblavému odkazuje, že on nie je žiadny masér, ale lekár. „Som lekár, ktorý skončil Lekársku fakultu Univerzity Komenského, a rovnako ako moji kolegovia nie sú maséri, sú to aj lekári a aj fyzioterapeuti, vysokoškolsky vzdelaní ľudia.“

    Kostka tiež dodal, že žiadnych 5-tisíc eur denne nezarába. Nevyjadril sa poriadne ani k 70-ročnému garantovi Gregorovi Sinayovi. Ten sa pre Nový Čas vyjadril, že je chorý a Kostku nevidel už viac ako rok. „Naši odborní zástupcovia – garanti, sú všetci lekári,“ uviedol Kostka. Ticho je aj okolo autorky prvého listu Márie Troškovej. Obhajuje aj platby od štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne. „Ja peniaze z poisťovní nekradnem ani nedostávam len tak. Každé jedno euro má svojho liečeného aj odliečeného pacienta,“ dušuje sa.

    Lekár sa aj naďalej skrýva vo svojej chate na východe Slovenska. Žena, ktorá býva neďaleko chaty, potvrdila, že hoci sa s ním nestretávajú, vídajú ho, ako chodí okolo ich domu. Pomýliť si biele auto, ktoré ako jediné tadiaľ chodí, je totiž nemožné.

    Ku Kostkovi sa vyjadrili aj odborníci. Podľa jeho inzerátov je totiž klinika aj vedecké pracovisko s 15 rokmi výskumu. Ako sa však vyjadrili lekári z odborných časopisov, štúdie ohľadom Kostkovho výskumu neexistujú. Problémom sú aj konkrétne štatistické údaje v inzeráte, podľa ktorých bolo v regióne, kde klinika pôsobí, zaznamenané zníženie analgetík či antireumatík. „A to z toho dôvodu, že tam akcentujú konkrétne odvolávky na štatistické údaje,“ povedal pre RTVS odborník na medicínske právo Ivan Humeník.

    - Reklama -