Nie, nie, nie. Klamete. Ruskom masívne ide toto pichľavé VIDEO

    0
    Ruská vlajka (Autor: Facebook, Russian Flag)

    Jeden z najbohatších ľudí v Rusku Ališer Usmanov zažaloval opozičného politika a aktivistu Alexeja Navaľného a jeho Fond boja proti korupcii (FBK) za šírenie údajne lživých informácií, že podplácal ruského predsedu vlády Dmitrija Medvedeva.

    V dokumente Navaľného z minulého mesiaca, v ktorom sa ruský aktivista pokúsil verejnosti objasniť korupčnú schému Dmitrija Medvedeva, bol okrem iných spomenutý aj oligarcha Ališer Usmanov, ktorý mal údajne špeciálne vytvorenému štátnemu Fondu pre sociálne projekty, ktorý spravuje bývalý spolužiak Medvedeva Ilja Jelisejev, darovať nehnuteľnosť v hodnote asi 75 mil. eur. Navaľnyj v dokumente tvrdí, že išlo o úplatok.

    Sám oligarcha Usmanov označil prácu Navaľného v nedávnom rozhovore pre denník Vedomosti za “povrchnú” a podal na neho žalobu, ktorú podal na ruskom súde, hoci je už dlhé obdobie rezidentom a daňovníkom v Európe.

    „Nám táto žaloba urobila veľkú radosť; dáva nám príležitosť obrátiť sa na vás všetkých a znovu sa vás opýtať, či ste s nami, alebo s oligarchom Usmanovom. Dáva nám to tiež príležitosť tu znovu dokázať, na koho strane je pravda. Na žiadny súd čakať nemusím, vaša mienka je pre mňa to hlavné,” uviedol v úvode Alexej Navaľnyj.

    „My sme presvedčení, že tá nehnuteľnosť bola zjavným úplatkom; Usmanov sa nás a všetkých ostatných teraz snaží presvedčiť o úplne odlišnej verzii. Oligarcha tvrdí, že dom postavil pôvodne pre svoju sestru, ktorá v ňom však nakoniec nechcela žiť, lebo bol pre ňu príliš veľký. S vedením Fondu pre sociálne projekty sa tak vraj dohodol na výmene tohto domu za pozemok, ktorý sa nachádzal neďaleko od iného pozemku, ktorý už patril Usmanovovi,” tvrdí Navaľnyj vo videu, ktoré už po niekoľkých hodinách od jeho nahrania na server YouTube videli takmer dva milióny ľudí.

    Zdroj: YouTube / Alexej Navaľnyj

    „Nie, nie a nie. Tak to rozhodne nebolo. Klamete, klamete, pán Usmanov. Jediný fragment pravdy na tomto príbehu je v tom, že Usmanov skutočne získal spomínaný pozemok. Rozhodne však nešlo o žiadnu výmenu, Usmanov dotyčný pozemok zakúpil od firmy East Invest, to je všetko zdokumentované,” argumentuje Navaľnyj a vo videu ukazuje kópiu dokumentu.

    „My sme jasne dokázali, že išlo o korupčnú aféru. Títo ľudia mesiac premýšľali, ako na naše obvinenia zareagujú, a potom prišli s takým nezmyslom,” zdôrazňuje Navaľnyj. „V tejto súvislosti by som chcel pripomenúť slová samotného Usmanova, ktorý v rozhovore pre časopis Forbes na otázku, akým spôsobom dokáže skupovať aktíva, ktoré nie sú ani na predaj, uviedol: „Jednoducho, musíte človeku dať tak, aby sa mu chcelo brať.”

    „Všetko je to úplne jasné – Medvedevovi sa prosto chcelo brať,” zakončil svoj výstup Navaľnyj.

    - Reklama -