Nie každý moslim je terorista, ale takmer každý terorista je moslim. Britské ministerstvo zverejnilo šokujúce štatistiky

    0
    Člen ISIS (Autor: Jan Rychetský)

    Najväčší nárast zaznamenali v kategórii podozrivých mladších ako 18 rokov. V minulom roku bolo za pätnásť rokov, ako sa tieto štatistiky sledujú, zadržaných zďaleka najviac detí. Z celkového počtu 280 podozrivých následne 83 ľudí obvinili a z tohto počtu 38 tiež usvedčili. “Ženy tvorili medzi zatknutými 16 %, čo predstavuje v porovnaní s rokom 2014 nárast o šesť percent,” uvádza The Express s tým, že v prvom roku sledovania týchto štatistík tvorili ženy len osem percent podozrivých.

    Zo štatistík tiež vyplýva, že v roku 2015 medziročne klesol počet zatknutých bielej pleti o 17 %. Všetky ďalšie etnické skupiny vykazovali buď malé, alebo žiadne zmeny. “Nárast sa však naopak týka zadržaných Britov či osôb s dvojitým občianstvom, ktorí tvorili z celkového počtu 78 %. Kým pred pätnástimi rokmi tieto skupiny obyvateľstva tvorili len niečo málo cez polovicu zadržaných,” informuje britský denník a pridáva čísla týkajúce sa počtu usvedčených teroristov, ktorí sa už nachádzajú vo väzení.

    K poslednému dňu roka 2015 si odpykávalo svoj trest súvisiaci s terorizmom v britských väzniciach 143 osôb, z ktorých drvivú väčšinu tvorili moslimovia (139). Približne dve tretiny z nich svoj pôvod sami označovali za ázijský alebo britský. Narástol aj počet prepustených extrémistov. “Za obdobie do septembra 2015 ich bolo 128, čo je dvojnásobok počtu prepustených v predchádzajúcom sledovanom období. Z informácií ministerstva vnútra ďalej vyplýva, že viac ako polovica z nich bola odsúdená na odňatie slobody jedného až štyroch rokov.

    K miernemu nárastu došlo tiež pri prípadoch súvisiacich s medzinárodným terorizmom, ktoré v minulom roku tvorili takmer 80 % z celkového počtu prípadov. “Minulý týždeň hovoril bývalý šéf Národného protiteroristického bezpečnostného úradu Chris Phillips o tom, že džihádisti Islamského štátu majú zoznam tzv. mäkkých cieľov (obchodných centier, dopravných uzlov atď.), Na ktoré by mohol byť podniknutý teroristický útok. Uviedol tiež, že pravdepodobnosť útoku sa zvyšuje a vyzval verejnosť, aby bola opatrná,” cituje ho The Express s uvedením, že za posledný rok a pol úrady zmarili sedem pokusov o teroristický útok.

    Celý text v angličtine máte k dispozícii TU.

    - Reklama -