Nicholsonová ku kontroverznej schôdzi: Čo čakali? Že pôjdem proti vlastným? A kladie aj ďalšie štipľavé otázky

    0
    Lucia Nicholsonová (Autor: SITA)

    Ako vo svojom komentári v Denníku N píše podpredsedníčka strany SaS Lucia Nicholsonová, nikto a ani ona sama nečakala, že otvorí schôdzu na vyjadrenie nedôvery premiérovi Robertovi Ficovi. Podľa jej slov, keby ju k tomu nevyzval podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar, ani by jej to nenapadlo. „Čo čakali? Že sa ako zástupkyňa opozície zrieknem takejto ponuky?“ pýta sa a pokračuje: „Že zabudnem, že som podpredsedníčkou za opozíciu? A že pôjdem proti vlastným?“

    Jedným dychom si hneď aj odpovedá: „Asi. Inak si neviem vysvetliť ich rozpačité reakcie,“ tvrdí a približuje, že si nevie vysvetliť ani úniky do parlamentného salóna či reči o štátnom prevrate. „A už vôbec si neviem vysvetliť zúfalý postup podpredsedu Andreja Hrnčiara, ktorý až po tom, ako som schôdzu otvorila, začal mávať poverením od predsedu parlamentu so sfalšovaným podpisom,“ píše.

    Síce titulky v novinách hlásili, že ide o dilemu, podľa jej slov, žiadna dilema nie je. „Pravdu hovoril od začiatku len jeden podpredseda, druhý falšoval podpis a klamal,“ vyjadrila sa a dodala, že Andrej Hrnčiar zavádzal nielen poslancov, ale aj verejnosť, „všetko len pre to, aby ma pranieroval za jeho vlastnú chybu – že mi dobrovoľne a sám odovzdal vedenie schôdze,“ tvrdí liberálka v komentári.

    Ako ďalej pokračuje, k Hrnčiarovi sa pridal aj predseda národniarov Andrej Danko, ktorý vyjadreniami, že podpis je jeho, Hrnčiara kryl. „Dvaja odborníci – grafológovia jednoznačne vyhlásili, že podpis Dankov nie je,“ tvrdí Nicholsonová a upozorňuje, že ak si niečo z menovanej štvrtkovej schôdze treba zapamätať, tak jej to sfalšovanie podpisu v NR SR, lebo podľa jej slov „ide o trestný čin, ale nebuďme naivní… Kto by to tu tak asi vyšetril“ začína klásť otázky liberálka. „Polícia pod vedením Roberta Kaliňáka? Prokuratúra pod vedením Čižnára? Nebodaj by mohli rozhodnúť spravodlivo ´nezávislé´ súdy?“ pýta sa a odpovedá, že možno inokedy a v inej krajine. „Zostáva len morálno-etická rovina. Zostáva len pamäť voličov,“ vyjadrila sa.

     

     

     

     


     

    - Reklama -