Nicholsonová: Danko sa pokúša postaviť do čela temných síl

    0
    Lucia Ďuriš-Nicholsonová a Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Pre zvýšenie tolerancie a úcty medzi pohlaviami, pre lepšie pochopenie mužov a žien, ktorí sa vyrovnávajú so svojou odlišnou rodovou identitou, sú nápomocné aj takéto karnevalové podujatia. Tiež je dobré, že v spoločnosti plnej nezdravých predsudkov existujú mladí ľudia s otvorenými hlavami,” uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS a tímlíderka strany pre osobné slobody Natália Blahová.

    Ľudia sa počas karnevalov celé stáročia prezliekajú do šiat, ktoré znamenajú zmenu ich sociálneho či rodového postavenia.

    “Je absurdné, aby z tejto pradávnej tradície bol na Slovensku v 21. storočí odrazu problém. Ale problém to je, pretože netolerancia k inakosti sa stala novou životaschopnou ideológiou, stala sa politickým konceptom temných síl, ktoré nie sú vo svojej podstate demokratické,” tvrdí N. Blahová.      

    “Nečudujeme sa, že predseda Národnej rady SR a podvodník s titulom JUDr. Andrej Danko sa pokúša postaviť do čela týchto temných síl a zvrátiť tak svoj politický pád. Fakt, že sa Andrej Danko vehementne zasadil proti študentskému “Gender swapu”, je na úrovni stredovekého upaľovania čarodejníc,” povedala podpredsedníčka NR SR za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

    “Andreja Danka hanba za to nefackuje, ale my, poslanci poslaneckého klubu SaS, sa zaňho hanbíme,” uzavreli liberáli.

    Predseda Národnej rady Slovenskej republiky a Slovenskej národnej strany Andrej Danko vyjadril vo štvrtok (25.4.) znepokojenie s medializovanou situáciou, kedy žiaci strednej školy boli vyzývaní k účasti na tematickom podujatí.

    „Požiadal som pani ministerku školstva o rázne riešenie problému, ktorý vyvrcholil na Gymnáziu Jura Hronca, no môže sa týkať aj ostatných detí,“ opísal Andrej Danko. Na spomínanom bratislavskom gymnáziu totiž plánovali zorganizovať takzvaný Gender swap day.

    - Reklama -