Neznesiteľné mlčanie. Oligarchická skupina bude deformovať prostredie a opozícia mlčí

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Časť akcií, konkrétne 33 percent, má taliansky Enel predať spoločnosti EPH, v ktorej figuruje napríklad aj miliardár Patrik Tkáč z finančnej skupiny J&T. Premiér Robert Fico tvrdí, že vláda s tým nemôže nič robiť. Je to však skutočne tak a prečo sa neozvala opozícia? Aj toto sa pokúša zodpovedať Daniška vo svojom komentári na webe postoj.sk.

    Dokázal by to aj štát

    Komentátor považuje nečinnosť opozície za zlyhanie, lebo ak išlo napríklad o zavedenie bezplatnej dopravy vlakom pre študentov či dôchodcov, opozícia sa ozývala. Teraz je ticho. „Keď ide o miliardy a skupinu, ktorá bude o chvíľu mocnejšia ako Penta, nepočuť ani slovo. Maximálne niekto niekde šušká, že či náhodou ten náš premiér nie je skrytý spolumajiteľ EPH, lebo keby bol, nesprával by sa inak,“ kritizuje.

    Podľa neho nemožno nazvať EPH tak celkom investorom, lebo definíciu tohto slova úplne nespĺňa. „Najmä ak EPH kupuje akcie Slovenských elektrární za požičané peniaze, bude ich teda splácať z toho, čo získa z elektrární.“ Podľa neho jednoducho chýba opozičný tlak, aby sa predaj akcií odložil až po voľbách, ako aj diskusia, prečo tieto akcie nekúpi štát.

    Problémom je podľa neho aj to, že vzniká silná oligarchická skupina, ktorá bude deformovať tunajšie prostredie. „A pravicová opozícia mlčí. Jedenásť týždňov pred voľbami je to mlčanie neznesiteľné,“ kritizuje Daniška.


     

    - Reklama -