Nežite len na internete, odkazuje pápež mladým ľuďom

    0
    Pápež František (Autor: TASR)

    Organizátori Svetových dní mládeže (SDM) oznámili, že na sobotňajšej večernej vigílii s pápežom v parku v panamskej metropole sa zúčastnilo okolo 600.000 ľudí. Informácie priniesli agentúry DPA a AFP.František mladých ľudí tiež vyzval, aby boli aktívnou  súčasťou spoločnosti, angažovali sa vo svojich komunitách a odmietli pokušenie žiť svoje životy na internete.

    Život sa nenachádza “v cloude, kde by čakal na stiahnutie, nie je to nová aplikácia, ktorú možno objaviť, ani metóda duševného sebazdokonalenia”, povedala hlava katolíckej cirkvi. “Nestačí byť pripojený celý deň. Cítiť sa rešpektovaný a žiadaný o účasť je viac, než len byť online,” citovala ho AFP.

    Mladí ľudia by podľa pápeža mali hľadať oblasti, kde “sa s vlastnými rukami, vlastným srdcom a vlastnou hlavou cítite súčasťou väčšieho spoločenstva, ktoré vás potrebuje a ktoré potrebujete vy sami”. Mária, matka Ježiša, bola “mladou ženou z Nazaretu a nebola vo vtedajších sociálnych sieťach. Nebola influencerkou, stala sa však najvplyvnejšou ženou v dejinách,” povedal zhromaždeným.

    Pápež pricestoval na návštevu Panamy v stredu, aby sa tam zúčastnil na 34. Svetových dňoch mládeže (SDM) organizovaných katolíckou cirkvou. Šesťdňovú apoštolskú cestu uzavrie túto nedeľu omšou v parku Metro, kde sa už mnohí pútnici “utáborili” po sobotňajšej vigílii. Späť do Ríma odcestuje František následne večer miestneho času (pondelok SEČ).

    - Reklama -