Nevšedná turistika. Na amerického študenta si posvietili vyšetrovatelia zo Severnej Kórey

    0

    V Severnej Kórei to v poslednom čase žije, hlavne čo sa týka mediálneho humbugu okolo nej. Po tom, ako sa pochválili úspešným testom vodíkovej bomby, nedávno dokonca vyšlo najavo, že objavili zázračný alkohol, ktorý na vás nezanechá vedľajšie účinky v podobe bolestí hlavy. Posledné správy hovoria, že vláda Severnej Kórey si posvietila na amerického študenta z univerzity vo Virgínii.

    Americký študent navštívil túto krajinu údajne pre turistiku. Kórejská vláda ho však zadržala a podrobila výsluchu vyšetrovateľov. Podozrivý údajne vyvíjal proti Kórejskej ľudovodemokratickej republike „nepriateľskú činnosť“. Štátna spravodajská agentúra KCNA informovala o incidente: „Tento študent vstúpil do Severnej Kórey, aby narušil základy jej jednoty, toto sa dialo za tichého schválenia americkej vlády.“

    Spravodajský portál televízie CNN informoval, že pracuje na odhalení indentity tohto študenta. Server tiež prednedávnom priniesol reportáž o ďalšom americkom väzňovi v Severnej Kórei. Išlo o Kim Dong Chula, občana Spojených štátov, ktorého kórejská vláda obvinila zo špionáže a snahy zmocnenia sa tajných vojenských informácií. 

    - Reklama -