Nevoľte Macrona! Do volebného šialenstva vo Francúzsku vstúpila bývalá filmová sexbomba

    0
    Emmanuel Macron (Autor: youtube.com)

    „Ak sa stane Macron prezidentom, zvieratá pominú,” znie titulok vyhlásenia bývalej francúzskej herečky Brigitte Bardotovej na Twitteri. Macron podľa herečky svoj program stavia ostro na podpore poľnohospodárov a majiteľov kožušinových fariem a ide proti záujmom ochrancov zvierat, ktorí už teraz bojujú s tvrdou politickou a obchodnou lobby.

    Nedostatok empatie je podľa Bardotovej dobre vidieť v Macronových “chladných modrých očiach”. „Vyzývam všetkých, ktorí milujú a rešpektujú zvieratá, aby nedali svoj hlas Macronovi,” uviedla na sociálnej sieti.

     

     

    Zdroj: Twitter / Brigitte Bardot

    Na otázku denníka Le Figaro v nedávnom obsiahlom rozhovore, či sa v nadchádzajúcom druhom kole prezidentských volieb herečka prikláňa ku kandidátke Národného frontu Le Penovej, Bardotová uviedla: „Som veľmi vlastenecká. Nie som pyšná na to, čím je Francúzsko dnes, ale zároveň nie som fašistka. Tou Le Penová ale tiež nie je.”

    Dnes už osemdesiatdvaročná Brigitte Bardotová je symbolom francúzskej filmovej Novej vlny šesťdesiatych rokov a ženskej emancipácie. Čo sa týka ochrany zvierat, vyjadruje sa napríklad kriticky aj o tradičnej moslimskej halal porážke. Tá je podľa nej aj ďalších kritikov pre zvieratá nehumánna, pretože sa vykonáva bez umŕtvenia. Vzhľadom na to, že je súčasťou náboženskej praktiky, na ňu však platí výnimka Európskej únie.

    autor: jok

    - Reklama -