Neverím propagande niektorých islamistických internetových stránok, ale… Žiadna krajina sa nemôže cítiť v bezpečí, myslí si taliansky premiér

    0
    Paolo Gentiloni (Autor: TASR)

    “Neverím propagande niektorých islamistických internetových stránok, ale som si vedomý, že žiadna krajina, vrátane Talianska, sa nemôže cítiť v bezpečí pred hrozbou (teroristického útoku),” povedal taliansky premiér v dnešnom prejave na úvod výročného stretnutia medzinárodného katolíckeho hnutia Comunione e Liberazione v talianskom meste Rimini.

    Gentiloni reagoval na správy, ktoré sa v sobotu objavili na niektorých weboch blízkych džihádistickej organizácii Islamský štát (IS). Podľa nich sa ďalším terčom islamistických útokov má po Španielsku stať Taliansko.

    Taliansky premiér dnes vyhlásil, že “IS je porazený, (lebo) prehral svoju hlavnú partiu, ktorou bola premena svojej teroristickej existencie v štát. Ale táto hrozba (v podobe IS) trvá a týka sa všetkých.”

    Predseda vlády preto vo svojom prejave vyzval všetkých občanov Talianska, aby podporovali orgány na presadzovanie práva, bezpečnostné služby a armádu, ktoré majú za úlohu zaistiť bezpečnosť verejnosti. 

    “Teroristi nás nedonútia, aby sme sa vzdali svojej slobody. Budeme ju brániť, budeme to robiť každodenne vďaka tým, ktorí nám umožňujú žiť v slobode,” uzavrel taliansky premiér.

    - Reklama -