Neuveriteľný triumf špinavých praktík. Kto takto píše o predaji PKO?

    0
    Planetárium v tvare dunajskej kvapky či mediotéka by mohli v budúcnosti nahradiť Park kultúry a oddychu (PKO) v Bratislave (Autor: SITA)

    Argumenty, že budova je škaredá, stará, komunistická, nie sú podľa Kopcsaya dostatočné, lebo budova PKO patrí k popredným architektonickým dielam modernej slovenskej architektúry. „Jej zánikom sa stráca kus Bratislavy, ale aj kus ilúzií a viery, že verejný záujem môže zvíťaziť,“ píše komentátor na webovom portáli denníka SME.

    Planetárium, ktoré má vzniknúť na mieste terajšieho PKO, je podľa Kopcsaya iba slabá náplasť, ktorá sa nesie v duchu hesla „pozerajte sa na tie svoje hviezdy, nech my môžeme piť päťhviezdičkový koňak“. Odstránením PKO odstránili skupiny okolo J&T prekážku, ktorá im stála v ceste pri zmene nábrežia a devastácii mesta.

    Verejný záujem nikde

    Kopcsay píše aj o tom, že najväčšou prehrou v prípade predaja PKO je, ako píše, „výprask verejného záujmu“. Prirovnáva celú situáciu k 90. rokom, keď sa Bratislava „tvárila ako oáza vyššej politickej kultúry“. Podľa Kopcsaya však slovenská metropola nikdy takouto oázou nebola a nie je ani v súčasnosti. Predaj PKO označuje komentátor denníka SME ako „neuveriteľný triumf špinavých praktík“.

    Celý komentár si môžete prečítať TU.

    - Reklama -