Neuveriteľné video. Islamisti popravili proimigrantských aktivistov v centre Viedne. Mladým ľavicovým liberálom to však vtipné nepripadá

    0
    Rakúski identitári robia fingovanú popravu proimigrantských aktivistov (Autor: Reprofoto Facebook: Identitäre Bewegung Österreich)

    Rakúska odnož krajne pravicového hnutia Identitárny blok usporiadala „šokujúce predstavenie“ v uliciach Viedne, ktoré spočívalo vo vykonaní falošnej zosmiešňujúcej popravy proimigrantských aktivistov. Predstieraní islamistickí fanatici stojaci vedľa vlajky Islamského štátu a vyzbrojení nožmi akože režú hlavy aktivistom, ktorí celý čas držia v rukách nápisy Refugees Welcome (Utečenci vítaní). Celé „predstavenie“ sa konalo pod dohľadom rakúskej polície, ktorá však nezakročila, keď na skupinu zaútočili mladí ľavicoví protidemonštranti.

    Identitárne hnutie je paneurópske krajne pravicové hnutie, ktoré vzniklo v roku 2002, pričom má svoje ideologické korene vo francúzskej krajne pravicovej škole Nová pravica (Nouvelle Droite). Pôvodne šlo o mládežníčke krídlo protiimigrantskej organizácie Identitárny blok (Bloc Identitaire), ktoré sa postupne osamostatnilo s cieľom rozšíriť svoje myšlienky a aktivizmus po celej Európe. S výnimkou Francúzska a Rakúska sa mu to však zatiaľ nepodarilo. Hnutie stálo aj pri zrode nemeckej protiimigrantskej organizácie Pegida, pričom v súčasnosti sa mu darí upútavať na seba mediálnu pozornosť senzačnými výstupmi, akou bola aj „poprava vo Viedni“. Tento rok napríklad členovia hnutia na hraniciach Schengenu pomáhali stavať ploty a vytvárali ľudské reťazové bariéry na hlavných priechodoch.

    Viac šokujúca je realita

    Rakúske noviny OE24 označili akciu identitárov za šokujúcu. Skupina však tvrdí, že šokujúcou v skutočnosti nie je ich demonštrácia. „Skutočná udalosť v Paríži je šokujúca. Fakt, že podľa našich politikov iba 10 percent nelegálnych imigrantov prechádza cez hraničnú kontrolu, to považujeme za šokujúce,“ tvrdí skupina.

    Falošnú popravu nazvalo hnutie protestom „proti dovozu džihádistov cez politiku otvorených hraníc“. Teroristické útoky v Európe pritom hnutie dáva za vinu proimigrantským aktivistom, ktorým odkazuje, že „ich ruky sú zašpinené krvou Paríža“.

    Keď žabu varíte pomaly, z hrnca nevyskočí

    Hnanie sa do nevyhnutnej  záhuby zo strany ľavicovo-liberálnych aktivistov, ktorí imigrantov vítajú, sa postupne stáva tematickou súčasťou imigrantskej krízy.

    ParlamentnéListy.sk v minulosti informovali o znásilnení ľavicovej aktivistky z organizácie No Borders (Bez hraníc). Aktivistka pracovala v tábore pre imigrantov na hranici medzi Francúzskom a Talianskom. Svoje dobrovoľnícke zaradenie si však dievča rozmyslelo po tom, ako skupina imigrantov zo Sudánu uväznila dievčinu v sprchách, ktoré sa nachádzali v lese blízko tábora, a tam ju znásilnili. Pre hlasnú hudbu nebolo počuť jej volanie o pomoc.

    Dievča celú vec oznámilo až o mesiac, lebo, ako sama uviedla, jej spoluaktivisti z organizácie No Borders na ňu robili nátlak, aby mlčala. Obávali sa totiž, že prípadné zverejnenie zločinu by „ohrozilo ich boj za svet bez hraníc“.

    Koncom novembra ParlamentnéListy.sk zase priniesli správu o zrušení rozsiahlej konferencie Európskej únie o multikulturalizme, ktorá sa mala konať v Bruseli. Rozhodnutie padlo po tom, ako bola multikultúrna populácia mesta označená za hrozbu.

    Predstieraná poprava proimigrantských aktivistov.

    - Reklama -