Neuveriteľné neznamená nemožné. Tieto konšpirácie sa ukázali ako pravdivé

    0
    Britský internetový portál Metro.co.uk v súvislosti s konšpiračnými teóriami, ktoré sa potvrdili, pripomína niektoré z nich. Medzi ne patria pokusy americkej CIA na kontrolu ľudskej mysle. Takéto testy robila americká tajná služba od začiatku 50. do polovice 60. rokov minulého storočia. 
     
    Spočiatku išlo len o neoverené informácie, ale v 70. rokoch sa potvrdilo, že CIA skúšala ovládať ľudské myslenie pomocou halucinogénov, vrátane dnes zakázanej LSD. Výnimkou pri týchto pokusoch neboli ani elektrické šoky. Projekt nazvaný MK-Ultra robila CIA vo vyše stovke inštitúcií. Medzi nimi boli desiatky vysokých škôl, nemocnice a nápravné zariadenia v USA. Pri pokusoch prišli o život najmenej dvaja ľudia. 

    Detektor na homosexuálov 

    Bizarná a neuveriteľná je dnes dávno potvrdená informácia o tom, že v 60. rokoch skutočne existovali v Kanade, ktorá je dnes vzorom tolerancie voči LGBTI komunite, reálne snahy eliminovať homosexuálov zo štátnej správy, polície aj armády. Dôvodom bolo, že mali údajne predstavovať bezpečnostnú hrozbu. 
     
    Po členoch LGBTI komunity najprv pátrali agenti v gej kluboch a nočných lokáloch, ale okrem toho existovalo zariadenie nazývané Fruit Machine, ktoré meralo rozšírenie zreníc pri pohľade na erotické fotografie mužov a žien. Ak došlo k rozšíreniu zreníc pri pohľade na rovnaké pohlavie, mal dotyčný problém, ale iné svetlo pri každej fotke spôsobovalo nepresné výsledky. 
     
    Kanadskí zástancovia štátnej správy bez homosexuálov prišli s ešte bizarnejšou pomôckou, ktorou pri rovnakej metóde nesledovali rozširovanie zreníc, ale prietok krvi v pohlavných orgánoch. Pre takéto pokútne praktiky prišlo v tom čase o prácu niekoľko stoviek ľudí, ktorých „usvedčili“ z homosexuality. 

    Nakazení syfilisom

    V Spojených štátoch robili rasistické pokusy na černochoch. Od roku 1932 do roku 1972 nakazili vedci takmer 400 Afroameričanov syfilisom len preto, aby mohli potom pozorovať postup choroby v záujme zistenia, či sa šíri inak u černochov. 
     
    Nakazení nikdy netušili, akým ochorením vlastne trpia a namiesto liekov, ako napríklad penicilín, ktorým sa syfilis liečil už krátko po konci druhej svetovej vojny, podávali pacientom len placebo či vitamíny. Zverské praktiky, na ktoré doplatilo aj niekoľko desiatok manželiek nakazených a ich detí, ktoré sa so syfilisom narodili, vyplávali na povrch až v 70. rokoch. 

    Kauza Snowden 

    Za potvrdením informácií, ktoré sa zdali ešte pred pár rokmi prinajmenšom neuveriteľné, nemusíme siahať desaťročia do minulosti. Príkladom z 21. storočia je bývalý spolupracovník americkej NSA Edward Snowden, ktorý vyniesol na svetlo sveta dokumenty dokazujúce odpočúvanie a sledovanie elektronickej komunikácie tajnými službami USA. 
     
    Terčom masívneho elektronického sledovania pritom neboli len občania Spojených štátov. Zber dát a digitálnej komunikácie sa týkal aj zahraničia a terčom boli významní politici vrátane predstaviteľov viacerých vlád. Najznámejšie sú potvrdené prípady špehovania nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda. 
     
    Celý článok nájdete v angličtine TU
     
    - Reklama -