Neuveriteľné! Talianska polícia rieši ďalší prípad sexuálneho násilia migrantov

    0
    Záchrana migrantov z Afriky v Stredozemnom mori. Foto: TASR

    Podozrivého zaistili na jednom z rímskych námestí na základe popisu obete. Z Talianska však v uplynulých týždňoch hlásili viacero prípadov podobného charakteru.

    Od začiatku roka do konca augusta tam zaznamenali viac ako 2000 prípadov sexuálne motivovaného násilia; 1534 páchateľov bolo talianskej národnosti, ďalších 904 sa grupovalo z radov migrantov. Tí tvorili 40 percent páchateľov podobných trestných činov aj v období rokov 2000-2014.

    V noci na 26. augusta sa terčom útoku štyroch Afričanov stal na pláži v Rimini poľský pár. Partnerovi útočníci vtedy veľmi ublížili, ženu opakovane znásilnili a podobne sa zachovali neskôr aj k peruánskej prostitútke. Kým traja z vypátraných násilníkov – bratia vo veku 15 a 16 rokov z Maroka a 17-ročný Nigérijčan – žijú s rodinami v Taliansku, 20-ročný Konžan prišiel do krajiny ako utečenec.

    V juhotalianskom meste Potenza 5. septembra sa iný Afričan neúspešne pokúsil znásilniť 50-ročnú ženu. Zadržali ho dvaja okoloidúci muži, ktorí ho odovzdali policajtom.

    Vo Florencii sa počas uplynulého víkendu stali obeťou sexuálneho násilia i dve americké študentky. V tomto prípade boli násilníkmi dvaja talianski policajti, ktorí však nástoja na tom, že Američanky so všetkým súhlasili. Tie ale tvrdia, že boli pod vplyvom alkoholu. Celá kauza je v štádiu vyšetrovania. 

    - Reklama -