Neuveriteľné. Švédsku sa darilo celý rok tajiť podobné šialené útoky ako zo silvestrovského Kolína

    0
    Demonštrácia proti násilným imigrantom v Nemecku. S heslom: Žena je žena, Nie sexuálnym útokom (Autor: SITA)

    Na námestí v Štokholme sa 15. augusta 2014 konal masový koncert švédskej speváčky Zary Larssonovej. Na koncert prišli tisícky ľudí, z ktorých väčšinu tvorili mladé dievčatá. Pre časť z nich sa však očakávaný večerný koncert premenil takmer na nočnú moru. Na mladé dievčatá sa počas koncertu začali tlačiť starší muži, ktorí ich vraj sexuálne obťažovali a napádali. Snažili sa im dostať pod oblečenie a ohmatávať ich. Uvádza to portál Echo24.

    Polícia v danú noc zasahovala proti stovke útočníkov. Informoval o tom švédsky server Nyheter Idag. Vo švédskej tlači však o incidente nebola na druhý deň ani zmienka. Podľa informácií serveru sa polícia niekoľkokrát pokúsila najväčší švédsky denník Dagens Nyheter kontaktovať a ponúkala mu informácie o incidentoch cez svoju novinárku.

    Tá ale políciu rovnako ako očitého svedka vždy odbila. ,,O kauzu sa vtedy najskôr veľmi zaujímala a počúvala ma, kým som jej nepovedal, že muži, ktorí útočili, boli mladí žiadatelia o azyl z Afganistanu a Sýrie. Cítil som, že zmenila tón hlasu, ale povedala tiež, že bude kontaktovať políciu,“ povedal švédskemu denníku Nyheter Idag očitý svedok útokov. Potom, čo prepukla kauza silvestrovských útokov v Nemecku a začala naberať na stále väčších rozmeroch sa však stanovisko švédskej novinárky zrazu zmenilo. Očitého svedka štokholmských udalostí opäť kontaktovala a napísala o tom článok.

    Neoficiálne sa vraj redaktorka odvoláva na rozhodnutie editora, ktorý tému považoval za neopodstatnenú, a preto rozhodol, že denník o tom nebude informovať. Vo Švédsku vyšlo správanie novinárky najavo a noviny Dagens Nyheter zožali vlnu kritiky.

    - Reklama -