Neuveríte, čo tvrdí Soros. Orbánova vláda vraj potláča Maďarov viac než sovietska okupácia

    0
    George Soros (Autor: TASR)

    Nadácia zverejnila tri videá. V prvom pripomenul Soros svoje detstvo v Maďarsku a podotkol, že jeho skúsenosti z detstva ho viedli k tomu, aby po zbohatnutí zriadil nadáciu.

    V druhom videozázname konštatoval, že nadácia dokázala spolupracovať so všetkými maďarskými vládami okrem Orbánovej. Poznamenal, že nadácia poskytla finančnú pomoc jeden milión dolárov po ekologickej katastrofe v Ajke, kde unikol červený kal z poškodeného odkaliska hlinikárne, ale podporila napríklad aj program poskytovania mlieka deťom na školách. Zdôraznil, že by bol rád, keby činnosť nadácie Maďari lepšie spoznali.

    V treťom zázname Soros skonštatoval, že Orbán sa veľmi zmenil. “Kedysi Orbán napomáhal vzniku demokracie, nateraz však pretvoril demokraciu na protidemokratický systém, vytvoril mafiánsky režim, v ktorom zneužívajú svoje postavenie na zachovanie moci a na osobný prospech,” povedal americký finančník a dodal, že je to úplný opak toho, čomu chcela nadácia napomôcť.

    Podľa jeho slov medzi ním a Orbánom nie sú spory osobné, ale ideologické. Soros sa domnieva, že predseda maďarskej vlády chce jeho nadáciu vyhnať z Maďarska.

    Orbán v pravidelnej piatkovej relácii verejnoprávneho rozhlasu Kossuth Rádió povedal, že Sorosova sieť vstúpila do kampane maďarských parlamentných volieb. “Táto sieť funguje ako politické strany. Chce oslabiť vlády, ktoré odmietajú presídlenie moslimov do svojich krajín. Soros už presadil svoje predstavy v Európskom parlamente, teraz začal vyvíjať tlak smerom na Radu EÚ,” uzavrel predseda maďarskej vlády.

    - Reklama -