Netolerujte vo svojom okolí prejavy fašizmu. Začína sa nám to šíriť ako hnedý mor, spustil opäť Fico a to nebolo všetko

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    „Chcem vás požiadať, netolerujte ani na tej najnižšej lokálnej úrovni žiadne prejavy fašizmu. Táto krajina je postavená na hodnotách Slovenského národného povstania. Táto krajina je postavená na hodnotách odporu k myšlienkam fašizmu a nemôžeme tolerovať, že nám dnes chodia po Slovensku politici, ktorí sú obklopení ozbrojenými strážcami,“ uviedol Fico. Zároveň zdôrazniť, že tieto prejavy treba zastaviť, kým je čas. „Toto musí byť jedna zo základných výziev pre celú našu krajinu, lebo začína sa nám to šíriť ako hnedý mor,“ dodal predseda vlády.

    Fico v príhovore pred delegátmi taktiež odmietol, aby sa zneužívalo uplatňovanie základných práv, ako právo na zhromažďovanie či právo na slobodný názor, na nedemokratické postupy. „Je tu kopa výziev na zvrhnutie vlády, je tu kopa výziev na generálny štrajk, je tu kopa výziev na obchádzanie zákonov. Vyzývam všetkých ústavných činiteľov SR, vyzývam všetkých občanov SR, Slovensko je demokratická krajina, máme demokratické pravidlá a táto vláda vznikla na základe demokratických parlamentných volieb a len parlamentné voľby môžu rozhodnúť, aká bude vládna moc v tomto štáte,“ zdôraznil Fico s tým, že iné metódy odmieta. Ak si podľa neho takéto niečo dovoľujú ľudia voči vláde, tak si to dovoľujú aj voči primátorom a starostom.

    Predseda vlády apeloval na primátorov a starostov, aby spolupracovali v boji proti korupcii. „Ak sa stretnete pri čerpaní európskych fondov s akýmkoľvek prejavom netransparentného, korupčného správania zo strany predstaviteľov štátu, prosím okamžite to nahláste,“ zdôraznil Fico. V príhovore pripomenul, že Slovensko patrí medzi krajiny s najvyšším hospodárskym rastom či vynikajúcim rastom spotreby domácností. Ocenil aj klesanie nezamestnanosti. Mestám a obciam sa zároveň poďakoval za to, ako pomáhajú s verejnými financiami a zamestnanosťou.

    Predstavitelia miest a obcí sa dnes popoludní zišli v Bratislave na 28. Sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Dvojdňové (17.-18.5.) rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS-u sa bude venovať bilancii plnenia úloh i vytýčeniu najbližších priorít. 

    - Reklama -