Netanjahu varoval hnutie Hamas pred krokom, ktorý bude bolieť

    0
    Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (Autor: SITA)

    “Hamas si zjavne ten odkaz neuvedomil – pokiaľ nezastavia násilné útoky voči nám, budú zastavení iným spôsobom a bude to veľmi bolestivé, veľmi bolestivé,” povedal Netanjahu na pravidelnom zasadnutí svojho kabinetu. Dodal, že Izrael je blízko k činom, ktoré budú zahŕňať “veľmi silné údery”.

    Izraelský minister obrany Avigdor Lieberman v nedeľu povedal, že nastal čas udrieť na Hamas tak mocne, ako to len bude možné.

    Streľba izraelských vojakov do demonštrantov, ku ktorej došlo v piatok na hranici židovského štátu s pásmom Gazy, si iba v tento deň vyžiadala životy siedmich Palestínčanov a asi 250 zranených. Izraelská armáda informovala, že pozdĺž hraníc pásma Gazy s Izraelom sa v piatok zišlo asi 15.000 Palestínčanov, ktorí tam zapaľovali pneumatiky, hádzali kamene, zápalné fľaše a granáty.

    Palestínčania podporovaní hnutím Hamas organizujú protesty pri hraničnom plote každý piatok, a to od 30. marca. Vyzývajú na ukončenie blokády pásma Gazy a právo návratu palestínskych utečencov na územia, ktoré obsadil Izrael.

    Podľa palestínskych zdravotníkov zabili izraelskí vojaci pri týchto zrážkach od konca marca už vyše 200 Palestínčanov.

     

    - Reklama -