Netanjahu varoval Putina: Hizballáh nesmie získať modernú výzbroj

    0
    Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (Autor: SITA)

    Netanjahu varoval dnes na stretnutí v Kremeľskom paláci ruského prezidenta Vladimira Putina, že vyzbrojenie Hizballáhu modernými zbraňami je neprípustné, oznámila ruská štátna tlačová agentúra TASS.

    Ruské štátne médiá minulý týždeň uviedli, že Rusko nedávno dodalo Iránu, ktorý je regionálnym nepriateľom Izraela, zásielku balistických rakiet zem-vzduch dlhého doletu S-300.

    Putin povedal Netanjahuovi, že za súčasnej napätej situácie na Blízkom východe si musia Rusko a Izrael udržať blízky vzťah. Netanjahu ruskému lídrovi povedal, že ich krajiny musia viac koordinovať svoje protiteroristické operácie, “aby sa zabránilo potenciálnym omylom, nedorozumeniam a incidentom”, citovala správu TASS tlačová agentúra DPA.

    Podľa izraelského premiéra bol práve toto hlavný cieľ jeho návštevy v Moskve. Obaja štátnici tiež hovorili, ako dosiahnuť riešenie v konflikte medzi Izraelom a Palestínčanmi, uviedol vo vyhlásení Kremeľ. Skôr v priebehu týždňa sa Putin stretol v Moskve s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom a zdôraznil mu, že Rusko podporuje “energické snahy” Palestíny o dosiahnutie mieru.

    - Reklama -