Netanjahu odmietol obvinenia z korupcie

    0
    Benjamin Netanjahu počas tlačovej konferencie v Jeruzaleme 28. februára 2019. (Autor: TASR)

    Netanjahu len niekoľko hodín po tom, čo generálny prokurátor oznámil svoj úmysel, predniesol zo svojej rezidencie 20-minútové vyhlásenie odvysielané izraelskou televíziou, v ktorom uviedol, že predsedom vlády plánuje zostať “ešte mnoho rokov”.

    “Ľavica si je vedomá toho, že nás nemôže poraziť vo voľbách, a preto nás posledné tri roky politicky prenasleduje. Má to len jeden cieľ: zvrhnúť pravicovú vládu, na ktorej čele stojím,” uviedol Netanjahu. Mandelblit vo vyhlásení konkretizoval, že plánuje obžalovať Netanjahua z korupcie, a to za podporu regulačných zmien vo výške stoviek miliónov dolárov v prospech telekomunikačného giganta Bezeq. Ako protislužba malo nasledovať pozitívne spravodajstvo na obľúbenom webe Walla, prevádzkovanom spoločnosťou Bezeq.

    Okrem toho chce prokurátor Netanjahua obžalovať z podvodu a porušenia dôvery v dvoch ďalších prípadoch. Prvým je prijímanie darov od spriaznených miliardárov, druhý sa týka údajných ponúk zvýhodňujúcej legislatívu pre isté veľké noviny, ktoré mali na oplátku prinášať priaznivé spravodajstvo.

    - Reklama -