Nešťastné predvolebné spojenectvá: Jeden zmizol z bilbordov ako gáfor, druhý má hlavu v smútku

    0
    Doktorka politológie Gabriela Mezeiová (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Ako prvého si zobrala Mezeiová na mušku Igora Matoviča, lídra Obyčajných ľudí. Ten sa totiž dávnejšie spolčil s Danielom Lipšicom (NOVA). Vo svojom blogu si posvietila aj na poslaneckého búrliváka Alojza Hlinu, ktorý skončil na kandidátke KDH.

    Hlinova patová situácia

    Podľa Mezeiovej pôsobí spojenectvo Matoviča s Lipšicom nesúdržne. „Koho však nemožno odstrániť z kandidátky, toho je možné odstrániť aspoň z bilbordov. Akonáhle dvojkoalícii začali klesať preferencie, Lipšic z bilbordov zmizol ako gáfor,“ okomentovala spojenectvo OĽaNO-NOVA s tým, že ide o zúfalý ťah. „Pozornému voličovi však takéto momenty pomôžu v orientácii ohľadom kvality jednotlivých kandidátnych listín. Pokiaľ totiž ich stabilita nevydrží ani do volieb, nasvedčuje to veľmi veľa,“ vysvetlila.

    A čo kandidátka KDH? Na nej totiž skončil Alojz Hlina, kritizovaný aj milovaný pre rôzne „akcie“ či protesty, ktorými upozorňuje na politické prešľapy. Tak sme mohli zažiť už bazény pred ministerstvom školstva, tony soli pred rezortom dopravy či jesetery v akváriu alebo alobalový kontajner na bratislavskom Námestí SNP.

    Svojou aktivitou si Hlina získal nesporne dosť fanúšikov, no kameňom úrazu je podľa Mezeiovej to, že sa ocitol práve na kandidátke Kresťanskodemokratického hnutia. „Hlavu v smútku má v tomto spojenectve najmä Hlina, pretože veľa priaznivcov KDH ho krúžkovať nebude a veľa priaznivcov Hlinu nebude jednoducho chytať listinu KDH vôbec do rúk,“ vysvetlila a veľavravne zakončila s tým, že v marci uvidíme, kto z koho.

    - Reklama -