Nešťastná personálna politika. Na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zasadla kontroverzná osoba

    0
    Lekárka Alena Ďurišová (Autor: SITA)

    Lekárka, ktorá zlyhala, keď pôsobila ešte v nitrianskej nemocnici, bude teraz konzultantkou úradu, ktorý vykonáva nezávislý dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na úrade však za ňou stoja, lekárku prijali ešte za bývalého vedenia a vraj nepochybila.

    Budú nezávislí?

    Ako uviedol úrad, v tejto kauze podľa nich vôbec nebolo zistené pochybenie, a tobôž nie zo strany lekárky. Ďurišová však zabielila údaj v karte novorodenca, keď sa nemalo vedieť, že mu zlyhali obličky pre nesprávne podanie lieku. Údaj potom doplnil iný lekár, ale už v bratislavskej nemocnici.

    Podľa analytika zdravotnej politiky Tomáša Szalaya ide rozhodne o nesprávny výber. „Prednostka vtedy vedome a úmyselne urobila vec, ktorá je v rozpore so zákonom, morálkou a etikou. Človek môže mať teraz pochybnosti, či dohľad úradu bude naozaj nezávislý. Na úrade majú nešťastnú ruku v personálnej politike,“ cituje analytika denník. Týka sa to totiž aj toho, že ďalším zamestnancom je aj Martin Senčák, ktorý pochybil pri iných kauzách v zdravotníctve, a to pri CT a predraženej zdravotníckej strave.


     

    - Reklama -