Nestačí opozičná skratka, že extrémizmus rastie, lebo Smer. Bude na škodu, ak neprestane, odkazuje Beňová

    0
    Monika Beňová (Autor: TASR)

    Podľa europoslankyne výsledok rakúskych volieb potvrdil celoeurópske trendy. „Nárast populistických strán nemožno v Česku ani na Slovensku pripisovať akýmsi ,zlyhaniamexistujúcich štandardných strán. Lebo v Rakúsku majú aj kvalitné zdravotníctvo, školstvo, životné prostredie, v princípe neexistujú prípady korupcie, politici tam vyvodzujú politickú zodpovednosť aj pri minimálnom zaváhaní,“ uviedla na sociálnej sieti a dodala, že vzorom je aj rakúsky sociálny systém, príjmy a život seniorov sú na popredných priečkach vo svete.

    „Nestačí slovenská mediálna či opozičná skratka, že extrémizmus rastie, lebo Smer. A bude na škodu budúceho vývoja, ak s takouto skratkou neprestaneme,“ domnieva sa Beňová. Odchod rakúskych socialistov (SPÖ) do opozície, rovnako ako ich nemeckých kolegov SPD, považuje za správne rozhodnutie otvárajúce cestu pre zhodnotenie chýb a stanovenie ďalšej stratégie. „Vo veľkých pravo-ľavých koalíciách sa ľavica vždy dostane do akéhosi závozu a v konkurencii pravicového populizmu ťahá za kratší koniec,“ konštatovala.

    Tridsaťjedenročnému Kurzovi bude podľa jej slov dýchať na krk líder pravicovo-populistickej Slobodnej strany (FPÖ) Heinz-Christian Strache, a tak zistí, že byť opozíciou vo vlastnej vláde je omnoho jednoduchšie ako tvoriť a presadzovať politické rozhodnutia. „Verím len, že ak sa nová rakúska vláda skutočne bude chcieť pripojiť k V4, tak to bude aj v otázkach zlepšovania sociálnej politiky, rovnocenného postavenia zamestnancov a ich práv aj u Slovákov, ktorí v Rakúsku pracujú, či k aktuálnej téme kvality potravín,“ dúfa europoslankyňa.

    - Reklama -