Nesrovnal a Mika odovzdali svoje kandidátne listiny na šéfa bratislavskej samosprávy

    0
    Ivo Nesrovnal a Václav Mika (Autor: TASR)

    Nesrovnal chce obhájiť svoj súčasný post, pretože vníma rozvoj hlavného mesta. “Bratislava sa mení k lepšiemu, má dobrý kurz, tempo a treba v tejto práci pokračovať. Bratislava nepotrebuje žiadne experimenty, nechcem vydať hlavné mesto politickým stranám ani experimentátorom a dobrodruhom, ktorí len teraz zistili, že existuje samospráva,” uviedol pri odovzdávaní podpisových listín ku svojej kandidatúre. Deklaruje, že je nezávislý kandidát politicky i finančne. Bratislava podľa jeho slov potrebuje dokončiť rozbehnuté zmeny, pokračovať v skvalitnení MHD, dokončiť rekonštrukciu Hlavnej stanice, spustiť parkovaciu politiku, budovať ďalšie cyklotrasy či záchytné parkoviská.

    Stretnutia s ľuďmi

    Nesrovnal i Mika tvrdia, že absolvovali za posledné týždne stretnutia s množstvom ľudí. Problémy Bratislavy sú podľa Miku chronické a dlhodobo známe a on ich chce riešiť. “Je nutné naše mesto rozhýbať a urgentne riešiť dopravu, reguláciu výstavby, sociálnu sféru – podporu mladých rodín, aktívny život seniorov a bezpečnosť,” povedal. Zbieranie podpisov bola podľa jeho slov výborná príležitosť, ako sa stretnúť s Bratislavčanmi. “Mám za sebou stretnutia s tisíckami ľudí z nášho mesta. Považujem to za výhodu nezávislých kandidátov, keďže sa cez túto aktivitu dostanú bližšie k voličom,” skonštatoval Mika s tým, že v stretnutiach a rozhovoroch s ľuďmi bude ďalej pokračovať.

    Viacerí kandidáti

    O kreslo primátora Bratislavy chce v novembrových komunálnych voľbách zabojovať okrem Nesrovnala a Miku aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných strán Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada – kandidát iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska či predseda mimoparlamentnej strany NAJ Viktor Béreš. Kandidovať ako nezávislý chce aj autor a organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík. Kandidatúru oznámila i súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková, tiež bude kandidovať ako nezávislá.

    Opozícia postaví v Bratislave v novembrových komunálnych voľbách len jedného kandidáta na primátora. Rozhodnúť by sa malo v najbližších dňoch v primárnych voľbách medzi súčasným starostom bratislavských Vajnôr Jánom Mrvom, ktorému už vyjadrili podporu opozičné OĽaNO, SaS, Sme rodina a kandidátkou na primátorku za mimoparlamentné KDH Caroline Líškovou. Komunálne voľby budú 10. novembra.

    - Reklama -