Neprišiel vám načas autobus alebo vám vodič pred nosom zavrel dvere? Hoďte do neho vajce, rebeluje skupina na Facebooku

    0
    Facebooková skupina Pomsta pre DPMŽ Dopravný podnik mesta Žilina (Autor: facebooková stránka skupiny Pomsta pre DPMŽ Dopravný podnik mesta Žilina)
    Proti správaniu  vodičov autobusov hromadnej dopravy založili mladí Žilinčania na Facebooku skupiny s názvom Pomsta pre Dopravný podnik mesta Žilina (DPMŽ). Skupina vznikla na sociálnej sieti ešte vlani a ako nástroj pomsty si zvolila obyčajné slepačie vajcia. Teraz sa však dostala do povedomia médií a k 9. decembru tohto roka radšej skončila svoju činnosť s odôvodnením, že nechce mať zbytočné problémy s políciou. 
     
    „Je to najmä kvôli tomu, že v novinách sme sa dozvedeli,  že ďalšie prípady bude preberať polícia, a to je asi najvážnejší dôvod. Určite nechceme, aby sa to riešilo s políciou, keďže sme to robili iba vtedy, keď nám ušli autobusy spred nosa a stali sa podobné nepríjemné veci,“ píše sa vo vyjadrení na facebookovej stránke skupiny Pomsta pre DPMŽ.
     
    Podľa vyjadrení skupiny, bojujúcej proti nedochvíľnym vodičom Dopravného podniku mesta Žilina, ich stránka vznikla a fungovala preto, lebo vodiči sú arogantní a bezohľadní a ľudia s tým nič nerobia. Často sa nám stalo, že trolejbus odišiel skôr, ako mal, neprišiel vôbec, alebo nám ušiel pred nosom,“ vysvetľuje administrátor stránky na Facebooku.

    Pobúrili ľudí 

    Z iniciatívy skupinky Žilinčanov však nie sú nadšení ich spoluobčania, ktorí tvrdia, že ide o obyčajný vandalizmus, ktorý nemá nič spoločné s naprávaním nefungujúcej mestskej dopravy. „Je to proste vandalizmus a nech si myslíš o sebe, že si akokoľvek spravodlivý, si iba zbabelý. Ak ti prekáža správanie vodiča, tak sa obráť priamo naňho, alebo si zapíš číslo autobusu a choď na dopravný podnik, kde tvoju námietku prijmú a budú disciplinovať vodiča,“ vyberá z reakcií jedného z používateľov sociálnej siete portál pluska.sk. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU
     
    - Reklama -