Nepoznám ho, tvrdila sudkyňa o Kočnerovi. Vrátili jej telefón

    0
    Krajský súd v Bratislave (Autor: TASR)

    Haitovú si komisia opätovne predvolala, pretože bola zastupujúcou členkou senátu, ktorý rozhodol o odvolaní v jednej z tzv. zmeniek Mariana Kočnera. Okrem Haitovej si komisia predvolala aj sudcu Davida Lindtnera.

    Ten má vysvetľovať svoju komunikáciu s Marianom Kočner Lindtner má v súčasnosti prerušený výkon funkcie sudcu a tiež sa vzdal funkcie predsedu Okresného súdu Bratislava III.

    “Bola som náhradníčka oslovená predsedníčkou senátu podľa rozvrhu práce. Tak, ako sa vždy robí toto zastupovanie. Sme zákonní zástupcovia, bola som v práci, nemala som dovolenku,” uviedla Haitová na otázky novinárov, prečo práve ona zastupovala člena senátu.

    “Kládli mi otázky len ohľadne zastupovania v senáte, čo sa týka zmeniek Mariana Kočnera. Iné zmenky som nerozhodla,” dodala sudkyňa.

    Haitová tiež novinárom povedala, že je v minimálnom kontakte so svojou sestrou sudkyňou Monikou Jankovskou. “Nie, nepoznám toho človeka,” odpovedala na otázku, či komunikovala s Marianom Kočnerom.

    Výsledky zasadnutia komisie by mala prerokovať aj Súdna rada na svojom pondelkovom zasadnutí.

    Marian Kočner čelí obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

    Z údajnej komunikácie medzi Marianom Kočnerom a bývalou štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou, ktorú opísal Denník N, vyplýva, že mali spoločne ovplyvňovať sudcov, ktorí rozhodovali v kauzách zmeniek TV Markíza, kým boli iba civilným sporom.

    Civilné konanie o zmenkách bolo prerušené po tom, ako boli Kočner a Pavol Rusko obžalovaní z ich falšovania a marenia spravodlivosti.

     

    - Reklama -