Neoslavujte narodeniny a ani ženy nemusíte zdraviť. A želať šťastné a veselé kresťanom? Odporúčania veriacim v Nórsku od imáma, ktoré naštvú

    0
    Moslimská modlitebňa v korzickom meste Ajaccio (Autor: SITA)

    Imám Júsuf zdôvodnil svoje vyjadrenia tým, že sa iba riadi a káže o tom, čo je napísané v Koráne a Hadíse. „Sme moslimovia a máme svoje náboženstvo. Ak by v Koráne a Hadíse stálo, že narodeniny sú v poriadku, tak by sme hovorili, že sú v poriadku. Ja ale verím, že sa tam o tom nehovorí,“ uviedol imám Júsuf. Informuje o tom server The Local.

    Imám však dodal, že jeho slová majú slúžiť len ako upozornenie: „Nehovoríme, aby ste nechodili na narodeninové oslavy. Nehovoríme, že robíte niečo, čo je zlé a zakázané. Hovoríme len, že by ste to nemali robiť.“ Imám tiež uviedol, že je proti islamu, aby ľudia priali svojim kresťanským priateľom alebo známym šťastné a veselé Vianoce.

    „Mne je jedno, čo hovoria iní imámovia, mňa len zaujíma, či je daná vec súčasťou nášho náboženstva, alebo nie. Ja osobne nezdravím ženy. Pokiaľ ich ale iný imám pozdraví, neznamená to, že by nebol moslimom. Má len inú interpretáciu,“ uviedol.

    - Reklama -