Neomarxistická elita využíva EÚ. Vyhovárajú sa na Rusko. Exminister Palko naložil tentoraz poriadne

    0
    Vladimír Palko. (Autor: Peter Števkov)

    Bývalý politik a exminister vnútra Vladimír Palko napísal pre Postoj.sk komentár, kde sa čuduje, že všetci sa pýtajú po zvolení Donalda Trumpa, čo všetko presadí a ako na to zareaguje Putin a Čína. Málokto sa však spýta, čo urobí Európska únia. Na základe tohto faktora vymenúva Palko šesť problémov EÚ.

    Podľa Palka v prvom rade politici z Únie nevedia, čo ponúknuť a čo povedať. Francúzsky prezident hovorí o náraste extrémizmu a populizmu, čo je podľa neho najväčší problém, ale nevidí, že štát sa islamizuje a iba za dva roky zomrelo vo Francúzsku 238 ľudí rukami teroristov.

    Angela Merkelová vyjadrila nádej spolupracovať s Trumpom, ak bude uznávať demokratické hodnoty. „Prečo je práve Trump podozrivý z nedemokratickosti, nevedno. Prepočítavanie hlasov žiadajú clintonovci a autá tiež nezapaľujú a výklady nerozbíjajú Trumpovi voliči. Robia to tí druhí,“ dodáva Palko.

    Európsky prezident Donald Tusk a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker sú ako neviditeľní a nehovoria nič.

    Druhý problém je podľa Palka, že Európska únia robí, čo sa vôbec od nej nežiada, aby robila. „EÚ sa vyvinula na byrokratický kolos, ktorý hovorí do vecí, do ktorých by ho nemalo byť nič. EÚ financuje potraty vo svete, veľvyslanci krajín EÚ nastupujú ako jeden muž na podporu dúhového pochodu v členskej krajine. Ak Európania upozorňujú na nevýhody a riziká imigrácie, EÚ organizuje boj proti xenofóbii,“ pokračuje Palko.

    Európska únia si zároveň sama znechucuje svojich obyvateľov a to tým, že keď sa ľuďom niečo nepáči, tak za tým v Bruseli hľadajú kremeľskú propagandu.

    Tretí problémom je, že „EÚ je využívaná ideologickou politickou elitou a médiami z národných štátov na presadzovanie ideológie, ktorá je ľavicovoliberálna, ak chcete, neomarxistická“, píše Palko a dodáva, že EÚ musí byť transformovaná.

    Vladimír Palko sa pustil aj do slovenského premiéra Roberta Fica a jeho dvojtvárnosti: „Keď sa prijímala v roku 2008 Lisabonská zmluva, lídri viedli oslavné reči. Premiér Fico označil tých, čo ju nepodporili, za protislovenských. Že zmluva zavádza väčšinové hlasovanie, ktoré umožní malé krajiny v nejakej veci i opakovane prehlasovať, nikoho nezaujímalo. Keď sa tak stalo minulý rok na Rade ministrov vo veci povinných kvót migrantov, Ficovi sa to nepáčilo.“

    Rovnakou dvojtvárnosťou pôsobia aj iní lídri. Najskôr poučovali, ako sa má chrániť schengenská hranica a keď prišlo k migračnej kríze, tak všetkých púšťali až do Nemecka. Kritizovali tiež Orbána, že stavia na juhu krajiny plot. Dokonca hovorili o podobnosti s Hitlerom. Neskôr začali robiť ostatní to isté.

    EÚ tak nie je schopná chrániť vonkajšie hranice.  Neexistuje tiež ani spoločná európska obrana, hoci sa o nej hovorilo už pred desiatimi rokmi. Podľa Palka by sme mali prijať výzvu Trumpa, aby sme za svoju obranu platili viac, lebo nás musí rešpektovať Rusko, ale aj moslimské krajiny.

    Posledným problémom je neschopnosť európskych lídrov použiť moc aj proti migrantom. Namiesto toho ich talianska vláda prekladá z ich člnov na svoje lode a tak motivuje ďalších a ďalších. „Lenže vplyvní politici Únie majú využiť svoju autoritu na to, aby tento nekontrolovaný prúd zastavili tak, že plaviaci sa migranti budú navracaní do Afriky, kde sa budú riešiť otázky azylu, dohodli si s mimoeurópskymi štátmi k tomu potrebné mechanizmy a vytvorili vojenské štruktúry na krytie týchto činností. Nič z toho nie je na obzore,“ uzatvára Palko s tým, že Európska únia potrebuje viac odvahy a poctivosti.

    - Reklama -