Nenechajte sa zaťahovať do predvolebného politického boja, vyzýva policajtov Galko

    0
    Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

    „Policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovej konferencii informoval verejnosť o materiáloch, ktoré polícii poskytol poslanec NR SR Igor Matovič v súvislosti s účtami predsedu vlády na Belize a zmanipulovaným tendrom na ministerstve vnútra a prítomným novinárom rozdal aj všetky príslušné dokumenty. Takýto postup prezidenta policajného zboru nemá nič spoločné s transparentnosťou,“ pripomína exminister obrany. Upozorňuje, že policajti novinárom často neodpovedia ani na základné otázky týkajúce sa vyšetrovania oveľa menej závažných prípadov, hoci sú už uzavreté, nieto, aby poskytovali kompletné materiály. „Cieľom takéhoto konania je jednoznačne diskreditácia opozičného politika. Po zamurovaní pobočky nebankovky policajti nezmyselne obvinili opozičného poslanca Alojza Hlinu, hádzali ho na zem, nasadzovali mu putá. Nesporne konali podľa rozkazov svojich nadriadených, ktoré boli v rozpore so zákonom. Vzápätí ho prokurátor zbavil obvinenia. Toto už je druhý prípad zastrašovania a likvidovania politických oponentov,“ hovorí podpredseda liberálov.

    Materiály k prípadom by podľa Galka nemali byť zverejňované selektívne. „Nech ich teda zverejňujú k všetkým veciam a nielen k takým, kde sa im to v boji s politickými súpermi hodí,“ konštatuje Galko. Zároveň sa pýta, že ak je podľa policajného prezidenta Gašpara normálne a v súlade so zákonom rozdávať materiály k prípadom, prečo tak neurobil pri Gorile, emisnej kauze alebo tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby. 

    „Opäť vyzývame policajtov i prokurátorov, aby sa nenechali zaťahovať do predvolebného politického boja medzi vládnucou stranou Smer a jej početnými oponentmi. Zároveň očakávame, že na základe nastaveného trendu prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar v krátkom čase rozdá novinárom materiály bývalého poslanca NR SR za Smer-SD Vladimíra Jánoša aj so znením trestného oznámenia, vrátane ´ľúbivých´ konverzácií s jeho týranou a terorizovanou manželkou,“ uzatvára Galko. Novinári a široká verejnosť by si podľa neho tieto dokumenty veľmi radi prečítali.

    - Reklama -