Nemodliť sa za svojich politikov je hriech, varoval veriacich pápež František

    0
    Pápež František (Autor: SITA)

    Pápež František vyzval politikov, aby sa modlili. Ak sa politik nemodlí, hrozí mu, že sa odtrhne od svojho ľudu. Politik by sa mal modliť a prosiť Boha o múdrosť.

    „Ak sa nemodlí, uzatvára sa v odvolávaní sa len na seba alebo na svoju stranu do kruhu, z ktorého nemožno vyjsť, a uzavrie sa do seba. Ak však uvidí ozajstné problémy, uvedomí si svoju podriadenosť tomu, kto má väčšiu moc ako on. Kto má väčšiu moc ako vládca? Ľud, ktorý mu dal moc, a Boh, od ktorého táto moc vychádza prostredníctvom ľudu. Keď si to vládca uvedomuje, modlí sa,“ kázal pápež na svätej omši.

    Rovnakým spôsobom by sa však mali modliť občania za svojich politikov a nenechať ich kráčať svetom osamotene, pretože podporu si zaslúži každý. Aj politik. Aj politik, ktorý chybuje. „Musíme ich sprevádzať modlitbou. Kresťania sa majú za vládcov modliť,“ uviedol pápež.

    Nielen politici, ale aj ich voliči by si mali spytovať svedomie. Politici by si mali siahnuť do svedomia a povedať si, či sa modlia za svoj ľud a či prosia Boha o múdrosť. Mali by si zároveň uvedomiť, kto im dal moc, ktorou disponujú. Voliči by si potom mali povedať, či sa u Pána modlia za svojich vládcov. „A ak si pri spytovaní svedomia uvedomíte, že sa za vládcov nemodlíte, choďte na spoveď, pretože nemodliť sa za vládcov je hriech,“ dodal pápež.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -