Nemecký denník sa informoval, čo si myslia migranti o ženách. Nie je to nič povzbudivé

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

    Denník opisuje niekoľko prípadov, keď migranti obťažovali nemecké ženy. „V auguste vo Vöhringene zatiahol žiadateľ o azyl z Mali šestnásťročnú dievčinu do krovia a tam ju proti jej vôli obchytkával. O tri mesiace skôr došlo v Augsburgu k napadnutiu bežkyne. Polícia zatkla žiadateľa o azyl z Afganistanu,“ uvádza Augsburger Allgemeine a konštatuje, že podobné prípady vyvolávajú v miestnej populácii značné obavy.

    „Ako sa vlastne utečenci dívajú na ženy? Ingrid Strohmayrová spravuje centrum, kde sa zdržiava asi 220 utečencov. Tvrdí, že nevie o žiadnom porušení zákona v sexuálnej oblasti. Len jeden pakistanský migrant obchytkával Ukrajinku. Nepodarilo sa však vraj vypátrať, ako sa to celé zbehlo. Vážny problém však podľa jej slov predstavuje fakt, že migranti si v podstate ženy veľmi nevážia a považujú ich za menejcenné.“

    Strohmayrová uvádza konkrétny prípad jednej manželky migranta, ktorá porodila; po cisárskom reze jej lekári odporučili, aby radšej brala antikoncepčné tabletky. „Keď sa to dozvedel jej manžel, ženu zavrhol. Považoval to za urážku svojej cti,“ cituje denník koordinátorku utečeneckého centra. Znepokojujúce informácie o vnímaní žien zo strany migrantov má aj Anke Heinrothová, ktorá pracuje ako koordinátorka v utečeneckom centre v Kemptene.

    „Konflikty medzi mužmi a ženami sú tu na dennom poriadku. Keď dorazí polícia na miesto, obvykle spor vyhodnotí ako sexuálny útok. Pritom dosť často to tak nie je. Jedným z hlavných problémov je to, že u nás žije veľmi málo žien a naopak veľa mužov, všetci sa nachádzajú v obmedzenom priestore. Na základe rozhovorov s mnohými tunajšími ženami viem, že sa boja ísť v noci na toaletu. Myslím si, že to hovorí za všetko,“ konštatuje Heinrothová.

    „V júli sme žiadali úrady, aby nám poskytli priestory určené len pre ženy. Oznámili nám, že ide o prvú žiadosť o niečo také v regióne Švábsko.“ Svoje si o vzťahu migrantov k ženám myslí aj 72-ročný Hans Kohler, ktorý sa v Thannhausene stará o 50 utečencov. „Jedného z Eritrey som pristihol, ako sa vrhá na nemeckú ženu. Chytil som ho za golier a vysvetlil mu, že ženy nie sú lovná zver. Pre mnohých migrantov ženy neznamenajú vôbec nič.“

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -