Nemecko: Vianočná párty? Urážka islamu

    0
    Vianočný stromček (Autor: TASR)

    V nemeckom meste Lüneburg rieši problém gymnázium, ktoré sa chystalo usporiadať tradičný vianočný večierok pre študentov. Ktosi sa však na konanie sa večierka sťažoval. Vraj sa jeho organizovanie nezlučuje s vierou sťažovateľa. Škola našla kompromis. Rozhodla sa usporiadať popoludňajšiu vianočnú akciu, kam bude vstup úplne dobrovoľný. Kto chce, príde, kto nechce, nemusí sa baviť. Informuje o tom server Focus.de.

    Zatiaľ čo v škole samotné rozhodnutie nechalo žiakov i rodičov pomerne v pokoji, u verejnosti stojacej úplne mimo školy vyvolala celá kauza obrovské pobúrenie. Miestne médiá boli zaplavené nenávistnými telefonátmi a e-mailami. Médiá zvažujú podanie trestných oznámení pre šírenie nenávisti v spoločnosti. Nenávistné reakcie podľa všetkého pomohol živiť nemecký politik z Alternatívy pre Nemecko Alexander Gauland, ktorý na sociálnej sieti napísal, že rozhodnutie školy považuje za neprijateľné ustupovanie islamu. Reakciu vedenia školy nechápe a považuje ju za zbabelú.

    Rodičia žiakov spomínanej školy však zostávajú v pokoji. Focus.de poznamenáva, že otcovia a mamičky odmietli reagovať na výroky Alexandra Gaulanda.

    - Reklama -