Nemeckí politici vedia o zločinoch páchaných utečencami, prezrádza novinárka. A zatajujú ich…

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

    Občania malého mestečka Bornheim žili pokojne, boli zvyknutí si pomáhať a organizovať mnoho kultúrnych podujatí. Keď sa objavila utečenecká vlna, občania sa postavili k výzve čelom a snažili sa pomôcť ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou. A teraz?

    Úradníci mestečka Bornheim musia riešiť otázku, kde utečencov ubytujú. Zatiaľ ich medzi desiatimi tisíckami obyvateľov žije asi 800, ale počíta sa s tým, že na jar ich počet stúpne na 1 500. Utečenci sú ubytovaní v kontajnerových objektoch, kde normálne trávia svoje dni sezónni robotníci. Keď sa teda robotníci budú musieť vrátiť k práci, mestečko bude riešiť otázku, ako naloží so stovkami utečencov.

    Za pozornosť stojí, že o problémoch s utečencami sa radšej nemá hovoriť, aby medzi občanmi nezavládli „prehnané obavy“. Jeden zo známych novinárky pracuje ako policajt a teraz dohliada na utečencov v Passau.

    Celý text si môžete prečítať TU

    „Keď som sa ho snažila presvedčiť, aby mi poskytol rozhovor, odmietol. Niekto by ho mohol obviniť z rasizmu a neznášanlivosti. V Nemecku sa totiž o kriminalite utečencov nehovorí. Významní politici Severného Porýnia-Vestfálska (NRW) zaoberajúci sa bezpečnostnou politikou (od sociálnych demokratov cez kresťanských demokratov, liberálov a zelených) boli už v októbri 2014 informovaní o zločinoch páchaných utečencami, ktorí bývajú v NRW. Išlo o gangy žiadateľov o azyl zo severnej Afriky, ktorí pod vplyvom alkoholu prepadávajú a obťažujú občanov a rabujú v obchodoch. Členovia výboru naprieč politickým spektrom však nechceli znepokojiť občanov a s týmito informáciami nešli na verejnosť – z obáv pred stigmatizáciou utečencov,“ opisuje situáciu autorka.

    Ak bude nemecká politická scéna ďalej zamlčovať niektoré činy, povedie to k tomu, že občania prestanú svojim politikom veriť. Ešte len potom nastanú veľké problémy.

    - Reklama -