Nemecká prokuratúra vyšetruje možnú súvislosť medzi prípadmi Madeleine a Ingy

    0
    Madeleine McCannová. Foto: TASR/AP

    Inga, zo sasko-anhaltského mesta Schönebeck na severovýchode Nemecka, mala päť rokov, keď 2. mája 2015 bez stopy zmizla počas rodinného výletu v lese neďaleko mesta Stendal v tomto regióne.

    Napriek dôkladnému pátraniu a vyšetrovaniu polícia nedokázala zistiť, čo sa dievčatku stalo.

    Prokuratúra v Stendale v piatok uviedla, že vyšetruje prípadnú spojitosť tohto prípadu so zmiznutím trojročnej McCannovej z dovolenkovej vily v Portugalsku v roku 2007.

    Vyšetrovanie je v prvých štádiách a prokuratúra uviedla, že preverí, či sú nejaké náznaky spájajúce zmiznutie oboch dievčatiek. Ďalšie podrobnosti neposkytla.

    Prokuratúra v severonemeckom meste Braunschweig vo štvrtok oznámila, že McCannová už pravdepodobne nie je nažive.

    Na snímke je exteriér domu v Portugalsku, ktorú nemecká polícia zverejnila v súvislosti s novými zisteniami ohľadne Madeleine McCannovej, ktorá zmizla pred 13 rokmi počas dovolenky v Portugalsku. Britská, nemecka a portugalská polícia vyzýva, aby sa prihlásil každý, kto môže poskytnúť akékoľvek informácie o dome na snímke.

    Prokuratúra v Braunschweigu ďalej informovala, že v prípade McCannovej zmiznutia a vraždy identifikovala nového podozrivého, 43-ročného nemeckého občana. Ten bol odsúdený z početných sexuálnych trestných činov, vrátane pohlavného zneužívania detí, a v súčasnosti si v Nemecku odpykáva trest za čin nesúvisiaci s MacCannovou.

    Nemecké justičné orgány ešte len majú vysvetliť, čo ich viedlo k záveru, že 43-ročný muž je zapletený do zmiznutia Madeleine, alebo prečo predpokladajú, že dievčatko je mŕtve.

    Polícia uviedla, že podozrivý, ktorého nemenovala, si v súčasnosti odpykáva dlhý trest väzenia za iný zločin. Nachádza sa za mrežami ďaleko na severe Nemecka, v pobrežnom meste Kiel, ako sa dozvedela agentúra DPA.

    - Reklama -