Nemecká polícia zadržala muža, ktorý sa vyhrážal otrávením jedla v potravinách

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Prokuratúra v Ravensburgu podľa agentúry DPA vydá na podozrivého ešte dnes zatykač. Ďalšie podrobnosti k prípadu oznámi polícia takisto dnes na tlačovej konferencii.

    Podľa informácií denníka Bild bol podozrivý – ide o občana Nemecka – zadržaný v rodinnom dome v mestečku Ofterdingen ležiacom v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko neďaleko Tübingenu.

    Predpokladaného páchateľa sa podarilo zadržať aj vďaka pomoci obyvateľov. Vyšetrovateľom pomohli i zábery z bezpečnostných kamier v obchodoch.

    Úrady napriek tomu vyzvali ľudí, aby boli pri nakupovaní naďalej ostražití, pretože predpokladaný páchateľ pohrozil, že v predajniach umiestni 20 otrávených potravinových výrobkov. V prípade podozrenia, že s výrobkom bolo manipulované, sa majú obrátiť na políciu.

    Vydierač poslal polícii, úradu na ochranu spotrebiteľov a viacerým potravinárskym koncernom v polovici septembra e-mail, v ktorom pohrozil, že ak nedostane desať miliónov eur, do dnešného dňa rozmiestni v predajniach po celom Nemecku 20 otrávených potravinových výrobkov.

    Doteraz sa podarilo nájsť päť kontaminovaných pohárov s detskou výživou.

    Prípad spôsobil veľký rozruch najmä preto, že vydierač nekonkretizoval, aké výrobky a ktoré obchody si vybral.

    - Reklama -